Tips για μαμάδες: Ποια σημεία της κουζίνας χρειάζονται καθημερινό καθάρισμα

Για να είναι καθαρή η κουζίνα σας, φροντίστε να απολυμαίνετε καθημερινά αυτά τα σημεία. 

Tips για μαμάδες: Ποια σημεία της κουζίνας χρειάζονται καθημερινό καθάρισμα

Τα σημεία που πρέπει να απολυμαίνετε καθημερινά στην κουζίνα.

Bigstock

Υπάρχουν ορισμένα σημεία μέσα στην κουζίνα που πρέπει να απολυμαίνετε – σχεδόν - καθημερινά ώστε να είναι καθαρή και τακτοποιημένη.

Με αυτό τον τρόπο θα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για να την καθαρίσετε καθώς δεν θα συσσωρεύεται η βρωμιά.

Ποια σημεία χρειάζονται καθημερινό καθάρισμα:

Νεροχύτης

Ένα από τα πιο βρώμικα σημεία της κουζίνας, είναι χωρίς αμφιβολία ο νεροχύτης. Λογικό, αν σκεφτείτε πόσο συχνά τον χρησιμοποιείτε καθημερινά. Τα καλά νέα είναι ότι γενικά καθαρίζονται εύκολα. Χρησιμοποιείστε ξίδι ή μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για να τον τρίψετε και να τον απολυμάνετε.

Πάγκος

Μπορεί να είναι αυτονόητο να καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας όμως δεν σημαίνει ότι τον απολυμαίνετε κιόλας. Ιδανικά, λίγο μετά το βραδινό καθαρίστε τον πάγκο με σφουγγάρι στο οποίο έχετε ρίξει ξίδι. Εναλλακτικά, περάστε τον πάγκο με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και λίγο λεμόνι.

katharistiko-kouzinas.jpg

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καθημερινά τον πάγκο της κουζίνας.

Bigstock

Πόρτα ψυγείου

Το ψυγείο το ανοιγοκλείνουμε καθημερινά πολλές φορές και όχι πάντα με καθαρά χέρια. Γι΄αυτό καλό είναι να καθαρίζετε την πόρτα και το χερούλι του ψυγείου συχνά και ει δυνατόν κάθε μέρα.

Πόμολα κουζίνας

Ό,τι ισχύει για το ψυγείο, κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα ντουλάπια της κουζίνας. Στα πόμολα συγκεντρώνονται μικρόβια τα οποία μεταδίδονται πολύ εύκολα. Φροντίστε λοιπόν να τα καθαρίζετε με απολυμαντικά μαντηλάκια ή με ένα σπρέι κατά των μικροβίων.

Διακόπτες

Πόσο συχνά καθαρίζετε τους διακόπτες που υπάρχουν στην κουζίνα; Αν προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά, αρκεί να παρατηρήσετε όχι μόνο τον διακόπτη αλλά και γύρω από αυτόν. Θα συνειδητοποιήσετε πώς υπάρχει βρωμιά αλλά και μικρόβια ( δεν φαίνονται με γυμνό μάτι).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved