Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από υγρό μπλάνκο

Τι να κάνετε αν στα ρούχα του παιδιού πέσει διορθωτικό υγρό.

Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από υγρό μπλάνκο

Υγρό μπλάνκο.

Bigstock

Μπορεί να μην χρησιμοποιείτε το διορθωτικό υγρό τόσο συχνά όσο την ταινία που είναι πιο πρακτική, ειδικά για τα παιδιά, ωστόσο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καλύψετε λάθη σε χάρτινες επιφάνειες.

Το γίνεται όμως αν πέσει πλάνκο στο ρούχο σας ή το παιδιού; Πώς αφαιρείτε άμεσα τον λεκέ ;

Αφαίρεση λεκέδων από μπλάνκο

Εάν μια σταγόνα διορθωτικού υγρού πέσει στα ρούχα σας, μην τρίβετε τον λεκέ καθώς θα εισχωρήσει ακόμα περισσότερο στις ίνες του ρούχου.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Αν το μπλάνκο έχει ξεραθεί, που είναι πολύ πιθανόν αν ο λεκές δημιουργήθηκε στο σχολείο, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όση περισσότερη ποσότητα μπορείτε με ένα μαχαίρι ή μια κάρτα ( τύπου πιστωτικής).
  • Σε ένα καθαρό πανί ρίξτε λίγο οινόπνευμα ή λευκό ξίδι και ταμπονάρετε τον λεκέ. Τρίψτε με απαλές κινήσεις τον λεκέ από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του.
  • Πιέστε το καθαρά πανί στο λεκέ ώστε το ξίδι ή το οινόπνευμα να εισχωρήσει στις ίνες του ρούχου και να διασπάσει το μπλάνκο.
  • Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τον λεκέ με άφθονο κρύο νερό.
  • Με μια καθαρή οδοντόβουρτσα καθαρίστε τυχόν υπολείμματα του διορθωτικού υγρού.
  • Πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο πιάτων στη θερμοκρασία που αναγράφεται στην ετικέτα.
lekes-apo-ladi-se-tzin.jpg

Γυναίκα βάζει το τζιν παντελόνι με λεκέ από μπλάνκο στο πλυντήριο ρούχων .

Bigstock

Χρήσιμα tips

Βγαίνει το διορθωτικό υγρό από τα μαύρα ρούχα;

Το κλειδί είναι να ενεργήσετε γρήγορα και να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα. Τρίψτε με οινόπνευμα μια δυσδιάκριτη περιοχή πριν ταμπονάρετε τον λεκέ και μετά ξεπλύντε τον με δροσερό νερό.

Γενικά βγαίνει το μπλάνκο από τα ρούχα;

Εξαρτάται. Οι φρέσκοι λεκέδες συχνά μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς. Αλλά παλιοί, ξεραμένοι λεκέδες ή λεκέδες που έχουν εισχωρήσει βαθιά στις ίνες του υφάσματος μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν και να είναι μόνιμοι.

Το ασετόν αφαιρεί το μπλάνκο;

Εκτός από το οινόπνευμα και το ασετόν μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση του διορθωτικού υγρού και στην αφαίρεση του λεκέ. Θα πρέπει όμως να το δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο για να αποφύγετε τυχόν αποχρωματισμό.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved