Πώς μία βόλτα στην ΙΚΕΑ με την κόρη μου μετατράπηκε σε ένα απολαυστικό κυνήγι θησαυρού

φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Νίκος Συρίγος
Πώς μία βόλτα στην ΙΚΕΑ με την κόρη μου μετατράπηκε σε ένα απολαυστικό κυνήγι θησαυρού
Lefteris_Partsalis

Αν υπάρχει ένας λόγος που κάθε χρόνο ανυπομονώ για την έλευση του Πάσχα, είναι το γεγονός πως έχω επιτέλους την ευκαιρία να πατήσω ένα «pause» στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητα και να χαρώ την παρουσία και την παρέα της μικρής μου, χωρίς να έχω στο μυαλό μου τα deadlines και τις υποχρεώσεις του γραφείου.

Βλέπεις, από τη στιγμή που θα κλείσουν τα σχολεία και θα ξεκινήσει η πασχαλινή άδεια μου, κατά κάποιον τρόπο ξεκινά και η δική μας οικογενειακή, πασχαλινή περιπέτεια, η οποία περιλαμβάνει βόλτες, ατελείωτο παιχνίδι και εξερεύνηση στα μαγαζιά.

Ειδικά η καθιερωμένη, shopping εξόρμησή μας, είναι ό,τι καλύτερο, μία διασκεδαστική «αποστολή» που απολαμβάνουμε και οι δύο εξίσου. Ωστόσο, φέτος παίξαμε ένα πολύ διαφορετικό και πολύ απολαυστικό παιχνίδι, πηγαίνοντας μία βόλτα στην ΙΚΕΑ, θέλοντας να ανακαλύψουμε τις προσθήκες που θα φέρουν την άνοιξη στο σπίτι μας.

Αυτό που δεν περιμέναμε, βέβαια, καθώς περιηγούμασταν στο κατάστημα και γεμίζαμε την μεγάλη, κίτρινη σακούλα μας, ήταν πως η περιήγησή μας θα εξελισσόταν σε ένα άκρως γιορτινό, πασχαλινό κυνήγι θησαυρού, το οποίο θα μας εξασφάλιζε ένα λαχταριστό έπαθλο σε προνομιακή τιμή και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

sirigos-ikea-2.jpg

Ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού που μας οδηγεί σε μία λαχταριστή έκπληξη

Η αφορμή για να εμπλακούμε σε αυτό το συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, ήταν ένας λαγός ή καλύτερα, ένας λαγός από σοκολάτα. Διότι, στον διαδραστικό διαγωνισμό της ΙΚΕΑ «Είναι ο λαγός εδώ», σκοπός μας με την Έλενα ήταν να ψάξουμε και να βρούμε έστω ένα από τα κρυμμένα, καρτονένια λαγουδάκια που κρυβόντουσαν στα έπιπλα του καταστήματος, για να κερδίσουμε έκπτωση στον σοκολατένιο λαγό VÅRKÄNSLA ο οποίος πωλείται στο Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων. Παρατηρώντας κι άλλους επισκέπτες να χαζεύουν έπιπλα και διακοσμητικά, ενώ προσπαθούσαν να… ξετρυπώσουν λαγούς, συνειδητοποιήσαμε πως κάποια λαγουδάκια ήταν πολύ καλά κρυμμένα, δηλαδή αρκετά δύσκολο να τα εντοπίσουμε, ενώ κάποια άλλα βρίσκονταν σε πιο εμφανή σημεία του καταστήματος, απλώς τα προλάβαιναν άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα λαγουδάκια είχαν πάνω τους ένα μήνυμα που έλεγε, «Με βρήκες! Βγάλε με φωτογραφία και δείξε με στο Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων για να με αγοράσεις με έκπτωση -40%». Έτσι, όποιος κατάφερνε να ανακαλύψει ένα βαμμένο, καρτονένιο λαγουδάκι, όπως εγώ με την Έλενα, είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει με έκπτωση τον λαχταριστό λαγό VÅRKÄNSLA! Η αλήθεια είναι πως εμείς δυσκολευτήκαμε λίγο να βρούμε το λαγουδάκι μας, όμως, τη στιγμή που η Έλενα τελικά βρήκε έναν από τους καρτονένιους λαγούς που ψάχναμε, ξετρελάθηκε από τη χαρά της. Αφού έβγαλα τον λαγό φωτογραφία με το smartphone μου, ώστε να το δείξουμε στον υπάλληλο του Σουηδικού Καταστήματος Τροφίμων, δεν βλέπαμε πλέον την ώρα να κάνουμε στάση για φαγητό και ξεκούραση.

sirigos-ikea.jpg

Το καλύτερο, βέβαια, δεν ήταν μόνο η εξερεύνησή μας στο κατάστημα, ψάχνοντας μετά μανίας για κάποιο λαγό, ούτε η απίθανη στιγμή που η Έλενα βρήκε τελικά τον λαγό και άρχισε να πανηγυρίζει ξέφρενα, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα των γύρω μας. Το καλύτερο ήταν πως η Έλενα σκάναρε με το smartphone της το QR code που υπήρχε πάνω στο καρτονένιο, βαμμένο λαγό και έτσι, δηλώσαμε συμμετοχή σε έναν online διαγωνισμό, ο οποίος θα κληρώσει 10 δωροκάρτες των 100 ευρώ για αγορές από την IKEA, ό,τι χρειαζόμαστε, δηλαδή για να ανανεώσουμε το μπαλκόνι και τον κήπο μας.

nikos-sirigos-ikea-elena-(9).jpg

Κλείνοντας, μπορεί στη Σουηδία το Πάσχα να το λένε Påsk, όμως, είναι μία γιορτή το ίδιο οικογενειακή, διασκεδαστική και απολαυστική, όσο και η δική μας. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το επιβεβαιώσεις από πρώτο χέρι, αρκεί να πραγματοποιήσεις μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ μαζί με την οικογένειά σου. Διότι η IKEA φέρνει το Πάσχα στα καταστήματά της με υπέροχες δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, όπως τον υπέροχο διαγωνισμό «Είναι ο λαγός εδώ», με μοναδικές εκπλήξεις, γιορτινές γεύσεις, προσφορές και παιδικές δραστηριότητες, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν μικρά και… μεγάλα παιδιά!

pask-ikea.jpg

Ειλικρινά, αξίζει να κάνεις μία στάση στην ΙΚΕΑ με το παιδί σου μέχρι και το Σάββατο στις 22 Απρίλιου, για να συνδυάσεις τα ψώνια με το παιχνίδι. Είναι ένας τρόπος για να συμμετέχετε σε ξεχωριστές, γιορτινές εμπειρίες, οι οποίες θα σας φέρουν πιο κοντά και να δημιουργήσετε παρέα μοναδικές αναμνήσεις, τις οποίες θα αναπολείτε με νοσταλγία στο μέλλον.

Αν θέλεις να ενημερωθείς αναλυτικά για τις δράσεις και τα παιχνίδια, μπορείς να επισκεφτείς το IKEA.gr.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved