Birthstones: Οι τυχερές γενέθλιες πέτρες και οι μοναδικές τους έννοιες

Aυτές οι λαμπερές πέτρες είναι όλες υπέροχες και μοναδικές, αλλά ποια είναι η δική σας γενέθλια πέτρα και τι τη χαρακτηρίζει;

Birthstones: Οι τυχερές γενέθλιες πέτρες και οι μοναδικές τους έννοιες
Bigstock

Οι γενέθλιες πέτρες (birthstones) είναι πετρώματα συνδεδεμένα με το μήνα γέννησης. Κάθε μία από αυτές έχει μια μοναδική και ιδιαίτερη σημασία που μπορεί να σας πει πολλά για έναν άνθρωπο. Και, έχουν επίσης μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω τους.

Ιανουάριος: Λυχνίτης

https://www.instagram.com/p/CJ1usgag5gd

Αυτή η γενέθλια πέτρα πήρε το όνομά της από το λατινικό «granatus», που σημαίνει «σαν σπόρος». Όπως θα δείτε το αστραφτερό κόκκινο χρώμα του θυμίζει σπόρους ροδιού. Ήταν επίσης μια δημοφιλής πέτρα για ταξιδιώτες και εξερευνητές επειδή πιστεύεται ότι παρέχει ασφάλεια και προστασία.

Φεβρουάριος: Αμέθυστος

https://www.instagram.com/p/CZe2JsGvUXf

Οι αμέθυστοι ανήκουν στην οικογένεια των χαλαζιών. Οι βασιλείς το διάλεγαν για τα κοσμήματά και τις τιάρες τους εξαιτίας του υπέροχου βιολετί τους χρώματος. Παρόλο που λέγεται ότι ενισχύει τις σχέσεις και δίνει κουράγιο, το νόημά του συνδέεται με τη σοφία.

Μάρτιος: Ακουαμαρίνα

https://www.instagram.com/p/B9ShAW3FJEK

Το γαλαζοπράσινο χρώμα της θυμίζει το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, κάτι που είναι λογικό αφού η πέτρα σημαίνει γαλήνη. Λέγεται ότι φέρνει αρμονία στους γάμους. Οι ναυτικοί συνήθιζαν να το κουβαλούν μαζί τους γιατί θεωρούνταν ότι θεραπεύει ασθένειες.

Απρίλιος: Χαλαζίας και διαμάντι

https://www.instagram.com/p/CNX6QjBhntE

Ο χαλαζίας συνδέεται με τη δύναμη γιατί έχει μια μοναδική ικανότητα να αντιστέκεται σε ζημιές και γρατσουνιές. Το διαμάντι κλασικά συμβολίζει την παντοτινή αγάπη και το κουράγιο.

Μάιος: Σμαράγδι

https://www.instagram.com/p/Cj8FOumIrIe

Το σμαράγδι ήταν ο αγαπημένος λίθος της Κλεοπάτρας. Είναι συνδεδεμένο με την γονιμότητα και την αγάπη, μιας και το πράσινο χρώμα συμβολίζει την φύση, την άνοιξη και την ελπίδα. Είναι επίσης σύμβολο της υπομονής.

Ιούνιος: Μαργαριτάρι

https://www.instagram.com/p/CkogH92ynH5

Αρκετά χρόνια πριν, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μαργαριτάρια ήταν τα δάκρυα χαράς της θεάς του έρωτα, Αφροδίτης. Τα μαργαριτάρια είναι σύμβολο αγνότητας.

Ιούλιος: Ρουμπίνι

https://www.instagram.com/p/CjApsdmI6JY

Το φλογερό χρώμα του ρουμπινιού συμβολίζει το πάθος και την αγάπη. Το χρώμα τους τα συνδέει επίσης με τη ζωντάνια και τη ζωή. Ήταν ένας δημοφιλής πολύτιμος λίθος που τοποθετούνταν σε ποτήρια, αφού οι άνθρωποι πίνουν ο ένας για την υγεία του άλλου.

Αύγουστος: Περίδοτο

https://www.instagram.com/p/B1zV4XLgj8T

Το ανοιχτόχρωμο πράσινο χρώμα τους είναι αυτό που κάνει αυτά τα πετράδια να ξεχωρίζουν. Κάποτε πίστευαν ότι ήταν τα δάκρυα της ηφαιστειακής θεάς, Πελέ. Συνδέονται με τη δύναμη και την ομορφιά.

Σεπτέμβριος: Ζαφείρι

https://www.instagram.com/p/CkpiZ8lNTeu

Το ζαφείρι λέγεται ότι είναι σύμβολο αγνότητας και σοφίας. Τα ζαφείρια τα λάτρευαν οι βασιλιάδες και οι ιερείς επειδή πιστεύεται ότι προστατεύει τον κάτοχό τους από κακές σκέψεις. Αν και υπάρχουν και άλλα χρώματα, το μπλε ζαφείρι είναι το πιο δημοφιλές.

Οκτώβριος: Τουρμαλίνης και οπάλιος

https://www.instagram.com/p/CkYjNVmNsWF

Η τουρμαλίνη είναι ένας ιδιαίτερος λίθος. Οι αλχημιστές κάποτε πίστευαν ότι είχε σχέση με τη φιλοσοφική πέτρα. Ο θρύλος λέει ότι αυτή η πέτρα βοηθά στην ανακούφιση των θλιβερών συναισθημάτων. Αντιπροσωπεύει τη θεραπεία.

Το οπάλιο είναι μια σπάνια πέτρα που λάμπει ταυτόχρονα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την πίστη

Νοέμβριος: Κιτρίνης

https://www.instagram.com/p/CkltiiBOo-N

Το όνομά του το χρωστά στο κίτρινο χρώμα του. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να φορούν κοσμήματα με αυτόν τον πολύτιμο λίθο. Λέγεται ότι βοηθά στην ηρεμία του μυαλού και προάγει την ευεξία. Σημαίνει χαρά.

Δεκέμβριος: Τιρκουάζ

https://www.instagram.com/p/Ckd-9-oPDry

Το μπλε-πράσινο χρώμα του τιρκουάζ πολύτιμου λίθου μπορεί να το ξεχωρίσει κανείς από μακριά. Η πέτρα πιστεύεται ότι είναι σύμβολο επιτυχίας και καλής τύχης. Μερικοί πιστεύουν επίσης ότι διώχνει τα κακά πνεύματα.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved