Συμβουλές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Τι πρέπει να προσέξουμε

Λίγες ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα, και οι περισσότεροι από σας είστε καλεσμένοι σε κάποιο ρεβεγιόν. Κάποιοι όμως είστε εκείνοι που θα είστε οι διοργανωτές της βραδιάς. Έτσι λοιπόν θα πρέπει όλα να είναι τέλεια.

Συμβουλές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Τι πρέπει να προσέξουμε

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να μαγευτούν όλοι εκείνη την βραδιά!

• Καταρχήν, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα μικρά παιδιά δεν θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τον φούρνο ή ακόμη και με το φούρνο μικροκυμάτων.
• Το κοτόπουλο και τα κρεατικά θα πρέπει να μαγειρευτούν καλά και να μην είναι σε ορισμένα σημεία ωμά, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δηλητηρίαση.
• Επίσης, τα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις σαλάτες, θα πρέπει να πλυθούν σχολαστικά, αφού πλέον είναι εμποτισμένα και λιπάσματα. Αυτό που θα πρέπει να φροντίσετε και στις δύο περιπτώσεις είναι να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας, προτού έρθετε σε επαφή με τα τρόφιμα. Οι κανόνες υγιεινής είναι πολύ σημαντικοί. Είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνάτε.
• Ο χρόνος είναι πολύτιμος, και θα πρέπει να τον υπολογίσετε λεπτό προς λεπτό όταν αναλαμβάνετε την ευθύνη να είστε η οικοδέσποινα. Δηλαδή, τα φαγητά που ήδη έχετε μαγειρέψει, δεν θα πρέπει να μείνουν στο ψυγείο παραπάνω από δύο ώρες.
• Μόλις έρθει η στιγμή του δείπνου, καλό θα ήταν τα ζεστά πιάτα, να μην τοποθετούνται στις άκρες του τραπεζιού, γιατί είναι επικίνδυνο για ζημιά. Ειδικά αν υπάρχουν και μικρά παιδιά που παίζουν, μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.
• Εάν εσείς, θέλετε να το ξενυχτήσετε και έχετε μικρά παιδιά ή ακόμη και μωρά, θα πρέπει να τα βάλετε για ύπνο νωρίς, χωρίς να διαταραχθεί το πρόγραμμά τους.
• Επίσης, μόλις φύγουν οι καλεσμένοι σας, καλό θα ήταν να μαζέψετε ότι έχει περισσέψει εκείνη την ώρα και να μην τα αφήσετε για το πρωί, γιατί τα παιδιά μπορεί να ξυπνήσουν και να φάνε ή να πιούνε κάτι, χωρίς εσείς να το καταλάβετε. Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved