Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για την άφιξη ενός νέου μωρού στο σπίτι

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για τον ερχομό του μωρού!

Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για την άφιξη ενός νέου μωρού στο σπίτι
Bigstock

Σύντομα θα έρθει η ώρα να γνωρίσει το κατοικίδιο σας το νεογέννητο μωρό σας και έχετε άγχος για αυτή την πρώτη γνωριμία; Φοβάστε μην ζηλέψει επειδή δεν θα έχει πια το μονοπώλιο της προσοχής σας; Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας έτσι ώστε να αποδεχτεί αυτή την αλλαγή και να αγαπήσει το παιδί σας; Αν ναι, τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μετάβαση ευκολότερη

Βάλτε βρεφικούς ήχους

Ετοιμάστε το κατοικίδιό σας για τις εικόνες, τους ήχους και τις μυρωδιές ενός νέου μωρού. Τι σημαίνει αυτό; Πριν γεννηθεί το μωρό, βάλτε να ακούγονται στο σπίτι διάφοροι ήχοι που κάνουν τα μωρά όπως το κλάμα, το γέλιο, οι φωνές.

Δώστε ένα κουβερτάκι του μωρού

Αφού γεννηθεί το μωρό, πάρτε μια κουβερτούλα του ή κάποιο ρούχο που να έχει την μυρωδιά του και δώστε την στο κατοικίδιο σας να την μυρίσει και να κοιμάται με αυτή. Φροντίστε μόνο, ποτέ να μην αφήνετε το κατοικίδιό σας να βάζει το κουβερτάκι ή όποιο αντικείμενο του έχετε δώσει στο στόμα του.

Μετακινήστε την άμμο σε δωμάτιο που δεν θα βρίσκεται το μωρό

Μετακινήστε την άμμο της γάτας σας σε άλλο δωμάτιο από αυτό που θα κοιμάται το μωρό σας.

Αφιερώστε ποιοτικό χρόνο στο κατοικίδιο σας

Μην δίνετε ολόκληρη την προσοχή σας στο μωρό γιατί είναι λογικό το ζωάκι σας να νιώσει παραγκωνισμένο και να του βγει επιθετικότητα από τη ζήλεια του. Περάστε χρόνο μαζί του, αγκαλιάστε το, χαϊδέψτε το, πηγαίνετε μια βόλτα μαζί. Αφιερώστε του χρόνο όπως τότε που δεν ήταν το μωρό στο σπίτι.

Τα μάτια σας 14 τους πρώτους μήνες

Το πρώτο διάστημα μην τους αφήσετε ούτε λεπτό από τα μάτια σας και πάντα να βρίσκεστε δίπλα στο μωρό, κάθε φορά που το κατοικίδιό σας πλησιάζει.

Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω, είστε σε καλό δρόμο για να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη σχέση μεταξύ του μωρού σας και του κατοικίδιού σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved