Tips για μαμάδες: Tι να κάνετε για να μη μυρίζει μπογιά το σπίτι μετά το βάψιμο

Πώς θα ξεμυρίσει το σπίτι από τη μπογιά όταν τελειώσετε το βάψιμο.

Tips για μαμάδες: Tι να κάνετε για να μη μυρίζει μπογιά το σπίτι μετά το βάψιμο
Bigstock

Οι περισσότεροι επιλέγουν να βάψουν το σπίτι τους την άνοιξη ή το καλοκαίρι προκειμένου να είναι ανοιχτό και να αερίζεται ώστε να μη μυρίζει μπογιά.

Συχνά όμως, και παρότι χρησιμοποιούν οικολογικά χρώματα, η μυρωδιά της μπογιάς είναι έντονη και παίρνει μέρες για να φύγει.

Πέρα από τον καθαρό αέρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να εξαφανίσετε την έντονη μυρωδιά της μπογιάς.

mageiriki-soda.jpg

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απορροφά τις οσμές στα ρούχα και στο ψυγείο, μπορείτε όμως να τη χρησιμοποιήσετε και να μη μυρίζει η μπογιά. Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ρηχά μπολ και τοποθετήστε τα σε όλο το φρεσκοβαμμένο δωμάτιο. Ανανεώστε τη σόδα αν χρειαστεί.

Εάν η μυρωδιά του χρώματος εξακολουθεί να παραμένει, πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα το πάτωμα και έπιπλα και αφήστε την όλη τη νύχτα.

Κρεμμύδια

Μπορεί να ακούγετε περίεργο όμως τα κρεμμύδια βοηθούν να φύγει η μυρωδιά της μπογιάς. Απλώς κόψτε σε φέτες τουλάχιστον δύο μέτρια κρεμμύδια και βάλτε τα σε πιατάκια γύρω από το χώρο που βάψατε.

lemoni.jpg

Νερό με λεμόνι

Το νερό χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να απορροφήσει τις οσμές, οπότε προσθέστε φέτες λεμονιού σε μικρά μπολάκια και αφήστε τα στο δωμάτιο όλη νύχτα.

Κόκκοι καφέ

Τα μπολ με ξηρό κατακάθι καφέ μπορούν να απορροφήσουν τις αναθυμιάσεις του χρώματος.

kafes-kai-kyttaritida-3.jpg

Βανίλια και μέντα

Δύο από τα καλύτερα φυσικά εκχυλίσματα για την εξάλειψη της μυρωδιάς του χρώματος και την ανανέωση του αέρα του δωματίου είναι η βανίλια και η μέντα. Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες από το εκχύλισμα σε μπάλες βαμβακιού και τοποθετήστε τις σε μικρά μπολ ή πιατάκια διάσπαρτα στο δωμάτιο.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved