Ναταλία Δραγούμη: «Απολαμβάνω να μαγειρεύω με την κόρη μου», αποκλειστικά στο mothersblog.gr

Το Mothersblog.gr συνάντησε την όμορφη ηθοποιό και μαμά, Ναταλία Δραγούμη, λίγο πριν πάει στα γυρίσματα της νέας της ταινίας, με αφορμή το καινούριο βιβλίο μαγειρικής της, «Μαγειρεύοντας με την κόρη μου».

Ναταλία Δραγούμη: «Απολαμβάνω να μαγειρεύω με την κόρη μου», αποκλειστικά στο mothersblog.gr

Φιλική όπως πάντα, μας μίλησε για το νέο της βιβλίο στο οποίο μαγειρεύει με την 10χρονη κόρη της Κλειώ, το οποίο φτιάχτηκε με μεράκι και πολλή αγάπη αφού και οι δυο είναι φαν της μαγειρικής και της υγιεινής διατροφής.

Από την άλλη, ο 8χρονος γιος της, Φίλιππος, συμμετείχε και αυτός ενεργά στην δημιουργία του βιβλίου τους, όχι μαγειρεύοντας, αλλά τρώγοντας όλα τα φαγητά και τα γλυκά!

Πώς ξεκίνησε η ιδέα να γράψετε ένα βιβλίο μαγειρικής με την κόρη σας; Σας πήρε αρκετό καιρό να υλοποιήστε αυτήν την ιδέα;

Μου πήρε ένα χρόνο από την σύλληψη μέχρι την υλοποίηση της ιδέας. Όλο αυτό ήρθε εντελώς τυχαία γιατί τον συγκεκριμένο χρόνο δε δούλευα στο θέατρο. Ήταν και ο μοναδικός χρόνος που ανέλαβα 100% τον ρόλο της μητέρας, είχα μια απόλυτη χαλαρότητα και ηρεμία και πιστεύω πως το βιβλίο δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχε γίνει αυτόν τον χρόνο. Η ιδέα ήρθε επίσης και από την Κλειώ που έφτιαξε μια μέρα μια συνταγή μόνη της. Γενικώς, της αρέσει να βοηθάει και να ασχολείται με την κουζίνα.

Μαγειρεύετε συχνά μαζί;

Δεν υπάρχει το καθημερινό μαγείρεμα λόγω έλλειψης χρόνου αλλά η Κλειώ προσφέρεται να βοηθάει πάντα. Πιο πολύ μαγειρεύουμε μαζί τα Σαββατοκύριακα ή στις γιορτές. Καθημερινά φτιάχνουμε κέικ και μπισκοτάκια. Έχει και μια πιο μεγάλη ετεροθαλή αδερφή, από την πλευρά του μπαμπά της, που έρχεται κάποιες φορές και μαγειρεύουν μαζί.

Είστε φαν της υγιεινής διατροφής. Έχετε μάθει στην Κλειώ να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα υλικά;

Η Κλειώ και ο Φίλιππος, ξέρουν τι σημαίνει "βιολογικό προιόν" γιατί ασχολούμαι και εγώ πολύ με τον συγκεκριμένο τομέα.

Ήταν «ζόρικη» στο φαγητό η Κλειώ πιο μικρή; Η ενασχόλησή της με την μαγειρική, τη βοήθησε να δοκιμάσει καινούργιες γεύσεις;

Τα παιδιά μου δεν έχουν πρόβλημα, τα τρώνε όλα. Ξέρουν όμως τι είναι υγιεινό και τι πρέπει να τρώνε ή να μη τρώνε. Εννοείται ότι στο σπίτι μας μαγειρεύουμε τηγανιτές πατάτες, παστίτσια, γλυκά. Στο πατρικό μου σπίτι υπήρχε μια αυστηρότητα σε αυτά. Αλλά τώρα τα τρώμε όλα με μέτρο, όμως τα παιδιά ξέρουν πως αυτό δεν θα γίνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Φίλιππος δεν παραπονέθηκε που δε συμμετείχε σε όλο αυτό;

Όχι. Δεν ήθελε να ασχοληθεί. Του άρεσε να κάθεται όταν φτιάχναμε τις συνταγές και ήθελε να τα δοκιμάζει και να τα τρώει όλα. Και στο βιβλίο έχει δυο φωτογραφίες δικές του, αλλά και αυτές με δυσκολία τις τραβήξαμε.

Τι συνταγές θα βρούμε μέσα στο βιβλίο;

Κάθε συνταγή περιέχει μια ιστορία της καθημερινότητας. Στην ουσία είναι μια συλλογή συνταγών της καθημερινότητάς μου. Είναι συνταγές που έχω πάρει εδώ και πολλά χρόνια από φίλους, συγγενείς, από την μαμά μου ή από κάποιο εστιατόριο που μου άρεσε. Με αφορμή τις συνταγές, προσπαθώ να περάσω κάποιες ιδέες για την οικογενειακή ζωή. Μιλάω για την οικογενειακή ρουτίνα που μου αρέσει πάρα πολύ και για τις οικογενειακές αξίες, όπως είναι και το οικογενειακό τραπέζι. Κάπου διάβασα σε μια μελέτη, πως τα παιδιά που τρώνε οικογενειακά, έχουν μια φυσική σταθερότητα μέσα τους σε σύγκριση με τα παιδιά που τρώνε μόνα τους.

Ποια ήταν η δική σας πρώτη απόπειρα μαγειρικής;

Μικρή δε μαγείρευα. Η πρώτη φορά ήταν στο Παρίσι όταν κάποιοι Γάλλοι φίλοι ήθελαν να δοκιμάσουν γεμιστά. Δεν είχα ιδέα πως γίνονται και το κακό είναι ότι δε ρώτησα κανέναν. Παρόλα αυτά έμειναν ευχαριστημένοι. Η αλήθεια όμως είναι πως αν δεν είχα οικογένεια, δε θα μαγείρευα συχνά. Όταν έμενα μόνη μου δεν μαγείρευα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή που φτιάχνει η κόρη σας;

Η κόκκινη σάλτσα με δεντρολίβανο για μακαρόνια.

Τέλος, θα θέλατε να παρουσιάζατε κάποια εκπομπή μαγειρικής; Έχετε κάποιο κόνσεπτ στο μυαλό σας;

Θα μου άρεσε πολύ. Έχω κάποια σχέδια στο μυαλό μου και ελπίζω να υλοποιηθούν. Γενικά, μου αρέσει η γαστρονομία και η διατροφή. Μου αρέσει να διαβάζω ή να ρωτάω για τα υλικά μιας νόστιμης συνταγής που θα δοκίμαζα για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο. Δεν είναι τυχαίο το βιβλίο που έκανα. Μου αρέσει αυτός ο τομέας.

Info:
Η Ναταλία Δραγούμη, αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Οι Φόνισσες του Παπαδιαμάντη», μια κωμωδία του επιτυχημένου διδύμου Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

Θέατρο Πειραιώς 131, Γκάζι. Ημέρες και ώρες παράστασης: Τετάρτη – Πέμπτη - Κυριακή στις 20.15, Παρασκευή στις 21.15 & Σάββατο στις 18.00 και 21.15, Τηλ.: 2103450922

Επιπλέον, κάνει γυρίσματα για την νέα ταινία «Μαριονέτες», που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καλατζής και θα βγει στις οθόνες του κινηματογράφου την άνοιξη του 2014.

Υ.Γ. Κάτι που διάβασε από μια φίλη και ήθελε να γραφτεί: «Η μαγειρική μαθαίνει στα παιδιά μαθηματικά (υπολογίζουν, μετρούν, κρίνουν), γλώσσα (υλικά) και γραφή (όταν διαβάζουν την συνταγή ή εάν είναι μικρότερα βλέπουν εσένα να την διαβάζεις –άρα σούπερ κίνητρο!). Επίσης παρατηρούν την αλλαγή των χρωμάτων ή των υφών, των υλικών και των τροφών καθώς μαγειρεύονται ή αναμιγνύονται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved