Λέκτορας διδάσκει έχοντας αγκαλιά το μωρό φοιτήτριάς της - «Ας στηρίξουμε γυναίκες που παλεύουν»

Μία λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μαθήματος μεταπτυχιακού προγράμματος, βοήθησε μια φοιτήτρια που είναι και μαμά με τον πιο γλυκό τρόπο: πήρε το μωράκι της που έκλαιγε αγκαλιά και άρχισε να το ηρεμεί ενώ παράλληλα έκανε μάθημα.

Λέκτορας διδάσκει έχοντας αγκαλιά το μωρό φοιτήτριάς της - «Ας στηρίξουμε γυναίκες που παλεύουν»

Η φοιτήτρια παρακολουθούσε το μάθημα μαζί με την μόλις 2 μηνών κόρη της

Σε όλες τις διαλέξεις το κοριτσάκι ήταν πολύ ήσυχο, μέχρι που μια μέρα άρχισε να κλαίει. Τότε η λέκτορας Χαρίτα Βλάχου πλησίασε τη φοιτήτρια, πήρε αγκαλιά το μωράκι και συνέχισε να… παραδίδει διάλεξη!

Σε ανάρτησή της η Χαρίτα Βλάχου αναφέρει:

«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της.

Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά!

Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.

Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;».

Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…

Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!

Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη... αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!»

lektoras ΑΠΘ

Η ζωή μιας γυναίκας δεν σταματάει όταν γίνεται μανούλα, ούτε σταματάει, αλλά ούτε και ολοκληρώνεται

Μια γυναίκα πρέπει να πετάει μόνη της, να έχει τα δικά της φτερά και φωνή. Mια γυναίκα που έχει προσωπικές φιλοδοξίες και όνειρα, που έχει μια σπίθα μέσα της για το... κάτι παραπάνω, για μια ζωή διαφορετική από αυτή που ζει, για μια ζωή που θα βάζει εκείνη τους κανόνες και τα όρια στον εαυτό της, αυτό είναι αξιοθαύμαστο!

Πολλές μαμάδες θέλουν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν χρόνο ή φοβούνται τα επικριτικά βλέμματα στο Πανεπιστήμιο από τους νέους φοιτητές.

Αυτές είναι απολύτως λογικές σκέψεις, αλλά είναι και δικαιολογίες.

Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη θέληση!


Μην λέτε στον εαυτό σας "Δεν έχω χρόνο"

Αν ο χρόνος είναι το πρόβλημα, τότε ζητήστε βοήθεια, από τον άντρα, την οικογένεια, τους φίλους σας ή ακόμα και από μια γυναίκα που θα φροντίζει τα παιδιά σας σε περίπτωση που είναι σε μικρή ηλικία.

Αν φοβάστε τις κακές τις γλώσσες…τότε ένα θα σας πω! "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!". Οι κακοπροαίρετες κουβέντες είναι ως επί το πλείστων προϊόν ζήλειας.

Συνεπώς, αν εσάς "το λέει η ψυχούλα σας" και θέλετε να σπουδάσετε στα 40,50,60,70 σας, τότε αυτό έχει λέξη. Ξέρετε πως ονομάζεται; Μαγκιά, θάρρος και τόλμη!

Θυμάστε την γιαγιά του Σπύρου στο Παρά Πέντε; Και ποιος δεν συγκινήθηκε με τη δύναμη ψυχής που είχε αυτή η σούπερ γιαγιά! Ποιος ένιωσε λύπηση για εκείνη; Κανείς!

Οι πιο πολλοί νιώσαμε θαυμασμό, και πήραμε δύναμη για να σταματήσουμε να βρίσκουμε εμπόδια και δικαιολογίες και να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα!

Είσαι μαμά και αυτό είναι υπέροχο, αλλά είσαι και γυναίκα, και άνθρωπος που έχει ανάγκη από εξέλιξη, γνώση, ζωή!


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved