Tips για μαμάδες: Τα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε επίμονους λεκέδες

Πώς ένα ατύχημα μπορεί να μετατραπεί στην απόλυτη καταστροφή.

Tips για μαμάδες: Τα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε επίμονους λεκέδες

Ατυχήματα πάντα συμβαίνουν και σε ένα σπίτι με παιδιά οι λεκέδες είναι όχι μόνο αναπόφευκτοι αλλά και πολύ συχνοί. Κάποιοι είναι βέβαια πολύ πιο επίμονοι από ό,τι άλλους και τότε επιστρατεύουμε μαμαδίστικα κόλπα ή αγοράζουμε σούπερ εξειδικευμένα καθαριστικά. Ακόμα και τότε βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, οι λεκέδες επιμένουν ή ακόμα χειρότερα, φαίνονται ακόμα πιο έντονα από ότι πριν.

Ας δούμε λοιπόν πια λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείτε ζεστό ή καυτό νερό ενώ δεν πρέπει

Σε κάποιες περιπτώσεις βάζοντας ζεστό ή καυτό νερό πάνω σε συγκεκριμένους λεκές μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Για παράδειγμα στον λεκέ από αίμα, το οποίο περιέχει πρωτεΐνη, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε κρύο νερό.

Τρίβετε τον λεκέ

Τρίβοντας τον λεκέ μπορεί να κάνετε το υλικό που τον έχει προκαλέσει να απλωθεί σε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια του υφάσματος. Προσπαθήστε πρώτα να τον σκουπίσετε ταμποναριστά.

Χρησιμοποιείτε πολλή ποσότητα από το καθαριστικό για λεκέδες

Μπορεί να σκέφτεστε «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο», κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Χρησιμοποιώντας πολλή παραπάνω ποσότητα μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα. Βάλτε λίγη ποσότητα και αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε το εξειδικευμένο καθαριστικό ξανά.

Χρησιμοποιείτε σαπούνι ή καθαριστικά που περιέχουν σαπούνι απευθείας πάνω στον λεκέ

Ενώ γενικά αυτό είναι καλό, δεν ισχύει για όλους τους λεκέδες. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνι ή απορρυπαντικό με σαπούνι σε λεκέδες από καφέ, κόκκινο κρασί και τσάι. Σε αυτούς τους λεκέδες δοκιμάστε πρώτο το ξέπλυμα με κ΄ρυο νερό.

Βάζετε αλάτι στον λεκέ από κόκκινο κρασί

Ίσως να το έχετε ακούσει σαν ένα θαυματουργό tip, αλλά δεν ισχύει. Αντιθέτων, το αλάτι θα κάνει τον λεκέ από κόκκινο κρασί ακόμα πιο επίμονο.

Αναμειγνύετε απορρυπαντικά για λεκέδες

Γενικά το να αναμειγνύετε χημικά δεν είναι καλή ιδέα, καθώς η όποια αντίδραση μπορεί να έχει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved