Κλέλια Ρένεση: Η ανάρτηση για την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία

Ένα μεγάλο "μπαμ" έκανε με την ανάρτησή της η Κλέλια Ρένεση και από χθες χειροκροτείται όχι μόνο από γονείς αλλά και από γυναίκες και άνδρες που δεν έχουν ακόμη παιδιά και πολλά έφηβα νεαρά κορίτσια.

Κλέλια Ρένεση: Η ανάρτηση για την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία
instagram @ Μουρμούρα Alpha TV Official

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρκετά φειδωλή. Δεν έκανε τακτικές αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Δεν έδειχνε την κόρη της. Δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν.

Η Κλέλια Ρένεση ανήκει σε εκείνη την κατηγορία διάσημων μαμάδων που προτιμά όλα όσα κάνει με την κόρη της να τα κρατά για τον εαυτό της. Για εκείνη και μόνο για εκείνη. Όμως εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η ανάρτηση που έκανε.

Έμφυλη Βία: Τι αποκαλύπτει έρευνα του ΠΟΥ - Δείτε το infographic

Μια ανάρτηση που τη δείχνει γυμνή αγκαλιά με την κόρη της. Την φωτογραφία όπως η ίδια αναφέρει και στο συγκλονιστικό της μήνυμα, την έβγαλε πριν δύο χρόνια. Όταν γέννησε τη μικρή.

Δείτε τι γράφει στο ηχηρό μήνυμα που έκανε ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών και την έμφυλη βία.


https://www.instagram.com/p/CRRLlUrLp4Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως την γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται απ’ αυτήν. Γυμνές και οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας. Όσα αίσχη κ να γίνουν, όσο κ αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.

Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεση σου. Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες κ γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή κ την θεριεύουμε, κρατάμε το συμπάν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα. Αν σε ένα γυναίκειο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κ όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερεν και τζάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής.

Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρευθήκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας κ την αποστολή μας. Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ οποίο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος. Καμία μονή, καμία μονή, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ».

Το hashtag #kamiamoni έγινε trend. Η φωτογραφία της έχει αναρτηθεί από πολλές γνωστές και άγνωστες μαμάδες. Από πολλούς γνωστούς και άγνωστους μπαμπάδες. Από ανθρώπους -άνδρες και γυναίκες- που δεν έχουν ακόμη παιδιά. Από έφηβα κορίτσια.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που δέχονται καθημερινή βία. Η έμφυλη βια είναι εδώ, επιβάλλεται ασυνείδητα από την πρώτη ανάσα, πληγώνει καθημερινά σωματικά και ψυχικά, υπενθυμίζοντάς ότι οι ζωές δεν έχουν καμία αξία. Σαν γυναίκες και σαν μάνες, δεν θέλουμε αυτή τη ζωή για τα παιδιά μας... για τις κόρες μας...

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο και ένα χειροκρότημα στην Κλέλια Ρένεση. Τίποτε άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved