Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος: Φέτος θα γιορτάσουμε συντροφιά με τον Μικρό Πρίγκιπα!

Από την ημέρα που ήρθαμε στον κόσμο, το γάλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος: Φέτος θα γιορτάσουμε συντροφιά με τον Μικρό Πρίγκιπα!

Για την ακρίβεια, το γάλα είναι η πρώτη τροφή που δοκιμάσαμε και το απαραίτητο συστατικό που μας βοήθησε να διανύσουμε ομαλά τα τρυφερά και απαιτητικά στάδια της ανάπτυξης. Ωστόσο, ακόμη και πολύ αργότερα, όπως τώρα που έχουμε μεγαλώσει και είμαστε πλέον και εμείς μητέρες, το γάλα περιλαμβάνεται πάντα στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο ράφι του ψυγείου μας, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για εμάς τις ίδιες.

Με λίγα λόγια, από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, το γάλα αποτελεί έναν «συνοδοιπόρο» σε κάθε στάδιο της ζωής μας, ένα στήριγμα, μία «πλούσια» πηγή που μας παρέχει ανεξάντλητα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε, ώστε να είμαστε υγιείς. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να μην παραβλέψουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, το ετήσιο ορόσημο που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου και μας υπενθυμίζει την πολύτιμη αξία του γάλακτος στη ζωή μας.

Ένα «πολύτιμο» θαύμα της φύσης που έρχεται κάθε μέρα στο ποτήρι μας

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος καθιερώθηκε το 2001 από την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαία σημασία του γάλακτος για την υγεία και την ανάπτυξη των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το γάλα, λοιπόν, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς «συμμάχους» του ανθρώπινου οργανισμού σε κάθε στάδιο της ζωής του, καθώς περιλαμβάνει στη σύστασή του υψηλά ποσοστά ασβεστίου, ενός στοιχείου που συμβάλλει σημαντικά στη βέλτιστη σκελετική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και στην προστασία των ηλικιακά μεγαλύτερων ατόμων από σοβαρές παθήσεις, όπως η οστεοπόρωση.

Επιπλέον, χάρη στο μαγνήσιο, το κάλιο, την πρωτεΐνη, καθώς και ένα ισχυρό σύμπλεγμα βιταμίνης A, D και B12 που περιέχει, αρκούν δύο ποτήρια γάλα ημερησίως για να τονώσουμε το μυοσκελετικό μας σύστημα -ειδικότερα αν αθλούμαστε ή ακολουθούμε μία καθημερινότητα με έντονη φυσική δραστηριότητα- και μεταξύ άλλων, να θρέψουμε τα κύτταρά μας και να «θωρακίσουμε» το ανοσοποιητικό μας απέναντι σε ιώσεις και μικρόβια.

gala1


Πώς και με ποιον θα γιορτάσουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Κάπου εδώ βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, ώστε να της δώσουμε την αξία που της αναλογεί και φυσικά, να περάσουμε καλά;

Μία καλή ιδέα θα ήταν να αναβαθμίσουμε τη σχέση που έχουμε με το γάλα, ανακαλύπτοντας τα πολλαπλά οφέλη και τη νόστιμη γεύση που μας παρέχει το γάλα ΔΕΛΤΑ, το οποίο μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων καλύπτει τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Το συγκεκριμένο γάλα προέρχεται από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες και παράγεται από αξιόπιστους Έλληνες παραγωγούς, ενώ περνά από 2.500 ελέγχους, διασφαλίζοντας πως η αξεπέραστη διατροφική του αξία και η μοναδική του γεύση, θα φτάνουν αναλλοίωτες στα ποτήρια μας, κάθε μέρα.

Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, από το να γιορτάσουμε παρέα με τη ΔΕΛΤΑ αυτή την ξεχωριστή ημέρα, λαμβάνοντας μάλιστα μέρος στον μεγάλο διαγωνισμού που διοργανώνει και συστήνοντας στα παιδιά μας τον ήρωα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, δηλαδή τον Μικρό Πρίγκιπα;

gala3


Γιορτάζοντας μαζί με τον Μικρό Πρίγκιπα ένα σημαντικό ορόσημο για την ανθρωπότητα

Βλέπετε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, η ΔΕΛΤΑ διοργανώνει έναν μεγάλο διαγωνισμό, ο οποίος θα κληρώσει 500 προσκλήσεις για την παράσταση «Μικρός Πρίγκιπας» του θεάτρου Μικρό Χορν! Η παράσταση είναι σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Αδάμη και βασίζεται στο διαχρονικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ενώ τον ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ενσαρκώνει ο αγαπημένος ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Η παράσταση θα μεταδοθεί διαδικτυακά την 1η Ιουνίου στις 17.00 και στις 19.00, ενώ για να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουμε μία από τις προσκλήσεις, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της ΔΕΛΤΑ, να απαντήσουμε σωστά στην ερώτηση «Πότε καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος;» και να συμπληρώσουμε μία φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία μας. Αν είμαστε στη λίστα με τις τυχερές, θα λάβουμε ένα email με αναλυτικές πληροφορίες για το πώς θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση από την άνεση του καναπέ μας!

Το σίγουρο είναι πως έχουμε κάθε λόγο να γιορτάσουμε μαζί με τη ΔΕΛΤΑ τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και να λάβουμε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της, αφού μέσα από μία σπουδαία πράξη προσφοράς, η εταιρεία θα στηρίξει έμπρακτα το Χαμόγελο του Παιδιού, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών σε γάλα, για τρεις μήνες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved