Βρετανία: Μωράκι πέντε εβδομάδων έγινε o νεότερος δωρητής οργάνων!

Ζωή σε μια νεαρή κοπέλα, χάρισε ένα βρέφος μόλις πέντε εβδομάδων, το οποίο πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια!

Βρετανία: Μωράκι πέντε εβδομάδων έγινε o νεότερος δωρητής οργάνων!

Το μωράκι, έγινε ο νεαρότερος δωρητής οργάνων στην Βρετανία αφού τα όργανα του μεγέθους μόλις 4 εκατοστών μεταμοσχεύθηκαν σε μια 22χρόνη κοπέλα, με νεφρική ανεπάρκεια.

«Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για τους γονείς του παιδιού. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν πολλά περισσότερα απ' όσα μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Η μόνη παρηγοριά τους είναι πως κάποιος άλλος μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χάρη στο παιδί τους. Είναι ένα τεράστιο δώρο,» αναφέρει χαρακτηριστικά η Samira.

koritsi02

Η επέμβαση διήρκησε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. James του Ληντς, με επικεφαλής τον χειρούργο Niaz Ahmad.
Τα νεφρά θεωρούνται πλήρως λειτουργικά από την 37η εβδομάδα της κύησης, επομένως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, από τεχνικής απόψεως, μπορούν να μεταμοσχευθούν σε ενήλικα από εκείνη τη στιγμή και μετά.

moro01

Όπως δηλώνει ο κ. Ahmad, «για πολλά χρόνια η μεταμόσχευση τόσο μικρών οργάνων αποτελούσε ένα θέμα ταμπού, που έθετε -εκτός των άλλων- και ψυχολογικά εμπόδια αφού θεωρούνταν πολύ μικρά για να είναι λειτουργικά για έναν ενήλικα.Οι χειρούργοι δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ αυτή την ηλικιακή ομάδα για μεταμοσχεύσεις λόγω της συναισθηματικής δυσκολίας να ζητήσουν από τους γονείς ενός βρέφους να δωρίσουν τα όργανά του. Υπάρχει, όμως, τεράστια έλλειψη από δωρεές οργάνων, που ουσιαστικά αναγκαστήκαμε να το κάνουμε και στην προκειμένη περίπτωση όλα δείχνουν πως λειτούργησε.»

Σύμφωνα με τον Joe Brierley της Βρετανικής Ένωσης Περιγεννητικής Ιατρικής, «η δωρεά οργάνων από βρέφη είναι ένα σημαντικό βήμα, όταν υπάρχουν πάνω από 7.000 άτομα σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση. Θα πρέπει να βάζουμε σε αυτή τη διαδικασία σκέψης τις οικογένειες που χάνουν τα μωρά τους. Είναι κάτι θετικό που προκύπτει από μία τραγωδία.»

Πλέον, η Βρετανική Επιτροπή Ηθικής για τη Δωρεά Οργάνων σκέφτεται τη χρήση οργάνων από βρέφη που μένουν ζωντανά με μηχανική υποστήριξη αλλά θεωρούνται κλινικά νεκρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved