Έλληνες του εξωτερικού: Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Στην πρώτη κατηγορία των εισαχθέντων Ελλήνων του εξωτερικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι τα Ελληνόπουλα που αποφοίτησαν σε Ελληνικά λύκεια!

Έλληνες του εξωτερικού: Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Τα δικαιολογητικά της εγγραφής στις σχολές σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είναι τα ακόλουθα:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.
2. Βεβαίωση του οικείου σχολείου επικυρωμένη από την αρμόδια Εκπ/κη αρχή από την οποία να προκύπτει η πλήρης φοίτηση του υποψηφίου στις δύο (2) τελευταίες τάξεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στο εξωτερικό ή σε τέσσερις (4) τάξεις Δευτεροβάθμιας στο Εξωτερικό, καθώς και το αντίστοιχο έτος φοίτησης για κάθε τάξη.
3. Βεβαίωση του Λυκείου αποφοίτησης που λειτουργεί στην Ελλάδα, από την οποία να προκύπτει ο αρχικός τρόπος εγγραφής του υποψηφίου στο Λύκειο αυτό και το σχολείο προέλευσής του
4. Βεβαίωση της οικείας διπλωματικής αρχής της χώρας μας ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου είναι Ελληνικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επί πέντε (5) τουλάχιστον έτη κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης του υποψηφίου.
5. Βεβαίωση πλήρους φοίτησης σε όλες τις τάξεις του Λυκείου
6. Υπεύθυνη Δήλωση ότι κανένας από τους γονείς του υποψηφίου δεν είναι δημόσιος υπάλληλος αποσπασμένος σε ελληνική δημόσια υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.
7. Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει αποκτήσει πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας με τις ειδικές κατηγορίες των Ελλήνων του εξωτερικού και των Ομογενών Υποτρόφων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved