Ουγγαρία: Ερευνα στο νοσοκομείο για τους θάνατους των 8 νεογνών μέσα σε μόλις 5 ημέρες

Ερευνα διετάχθει από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, στο νοσοκομείο στο οποίο πέθαιναν οκτώ πρόωρα νεογνά σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

Ουγγαρία: Ερευνα στο νοσοκομείο για τους θάνατους των 8 νεογνών μέσα σε μόλις 5 ημέρες

Από τις 5 έως τις 10 Αυγούστου, έχασαν τη ζωή τους 8 πρόωρα βρέφη σοκάροντας τη χώρα. Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπαν, έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας στο νοσοκομείο της πόλης Μίσκολτς στη βορειοανατολική Ουγγαρία ενώ ο διευθυντής του νοσοκομείου είναι πλέον σε διαθεσιμότητα.

«Διεξάγονται έρευνες για το ενδεχόμενο μόλυνσης», είπε ο Υπουργός Υγείας Μίκλος Σότσκα και δήλωσε πως η εξειδικευμένη πτέρυγα που φροντίζει εκατοντάδες πρόωρα μωρά κάθε χρόνο, δε πρόκειται να κλείσει. Οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν ό,τι μπορούν για να εξακριβώσουν τα αίτια των θανάτων των βρεφών αυτών που είχαν γεννηθεί πρόωρα. Ο υπουργός επίσης δήλωσε πως οι εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα και θα δοθούν στο κοινό σε 14 ημέρες.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσοστό θνησιμότητας των πρόωρων νεογνών στο νοσοκομείο αυτό μειώθηκε σε περίπου 30 το χρόνο από περίπου 50 το χρόνο κατά τα τελευταία δυο χρόνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved