Γυναίκα πολέμησε τον καρκίνο του μαστού όσο ήταν έγκυος

Η Τζάνις Καλισέβσκι και ο σύζυγός της Κρέγκ, προσπαθούσαν για περίπου έναν χρόνο να τεκνοποιήσουν.

Γυναίκα πολέμησε τον καρκίνο του μαστού όσο ήταν έγκυος

Μια μέρα παρατήρησε έναν μικρό όγκο στην αριστερή της μασχάλη που ήταν κάπως επώδυνος. Ο πόνος σταδιακά έφυγε αλλά μια φίλη της επέμενε να πάει να το κοιτάξει. Έτσι και έκανε. Έκανε εξέταση αίματος και όσο περίμενε τα αποτελέσματα έκανε και μαστογραφία. Εκεί ο ακτινολόγος της είπε πως τα πράγματα δεν είναι καλά και πως ο όγκος που έχει είναι καρκίνος. Μέχρι να πάει στον ογκολόγο για να κάνει την εξέταση, βγήκαν και οι απαντήσεις από την εξέταση αίματος. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι έγκυος.. το ζευγάρι ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Το χειρότερο από όλα ήταν ότι είχε καρκίνο σε δεύτερο στάδιο κάτι που σήμαινε ότι ήταν πολύ επιθετικός και χρειαζόταν άμεσα θεραπεία. Έπρεπε όμως να αποφασίσει τι θα κάνει με το μωρό. Μίλησε με τους γιατρούς και τους είπε πως θα κάνει την θεραπεία μόνο αν την κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κάνει κακό στο έμβρυο. Της εξήγησαν λοιπόν πως κάνοντας την εγχείρηση όσο ήταν ακόμα σε αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης ή θα αποβάλει ή θα προστατευτεί το έμβρυο.

Η Τζάνις προχώρησε σε διπλή μασεκτομή για να αποφύγει τυχόν δημιουργία καρκίνου στο άλλο στήθος και έκανε και ανάπλαση στήθους. Ενώ το μωρό ήταν μια χαρά και τα νέα ήταν ικανοποιητικά, είχαν άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν. Ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί σε έναν από τους λεμφανέδες της Τζάνις. Σε αυτή την περίπτωση οι περισσότεροι ασθενείς ξεκινάνε χημειοθεραπείες αλλά η Τζάνις δεν μπορούσε καθώς αυτό θα ήταν μοιραίο για το έμβρυο.

Η Τζάνις πήγε στο νοσοκομείο να μιλήσει με τον γιατρό για το τι μπορεί να κάνει ώστε να πολεμήσει τον καρκίνο χωρίς να βλάψει το μωρό της. Έτσι αποφάσισαν στην 13 βδομάδα να ξεκινήσουν χημειοθεραπείες αλλά με μικρότερη δόση για να μην προκαλέσουν κάτι κακό στο μωρό. Η Τζάνις δούλευε κανονικά και πήγαινε για χημειοθεραπεία κάθε 3 βδομάδες. Εκτός από την απώλεια των μαλλιών της δεν είχε κάποιο άλλο σύμπτωμα και το αγέννητο μωρό της ήταν εκείνο που της έδινε κουράγιο.

Τελικά, η Τζάνις κατάφερε να γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι και η ίδια χαίρει άκρας υγείας! Ενα πραγματικό θαύμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved