Αλλάζει η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα;

Τα πρώτα σημάδια ότι θα αλλάξει σύντομα η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα που επιτρέπει στα νέα ζευγάρια να κάνουν μόνο ένα παιδί, αλλιώς δέχονται υπέρογκα πρόστιμα, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Αλλάζει η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα;

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πολιτική πληθυσμού που ακολουθεί η Κίνα από το 1979, τα νεαρά ζευγάρια δικαιούνται να κάνουν μόνο ένα παιδί και αυτό λόγω της υπερπληθώρας πληθυσμού στη χώρα. Φαίνεται όμως πως στην ανάγκη της η κυβέρνηση να τονώσει την οικονομία, έχει αρχίσει να σκέφτεται την πολιτική των «δύο παιδιών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κινέζο οικονομολόγο Τινγκ Λου, μία τέτοια αλλαγή θα σημαίνει για την Κίνα επιπλέον δέκα εκατομμύρια γεννήσεις τον χρόνο.

«Σύμφωνα με πηγές κοντά στο Εθνικό Κέντρο Πληθυσμού και Οικογενειακού Προγραμματισμού, η Κίνα μπορεί να χαλαρώσει σημαντικά την πολιτική του ενός παιδιού στο τέλος του 2013 ή στις αρχές του 2014, επιτρέποντας σε οικογένειες να έχουν δύο παιδιά, αν τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι από μια οικογένεια ενός παιδιού» αποκάλυψε ο Λου, δίνοντας ελπίδες πως θα πάψει να ισχύει πλέον ο νόμος του ενός παιδιού που στερούσε σε ζευγάρια τη δυνατότητα να αποκτήσουν παραπάνω από ένα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved