Κλείνουν 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία! Διαβάστε ποια είναι τα σχολεία που καταργούνται

Υπεγράφη η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Κλείνουν 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία! Διαβάστε ποια είναι τα σχολεία που καταργούνται

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Όπως δημοσιεύει ifemerida συνολικά συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανά περιφερειακή διεύθυνση, ενώ υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία.

Παράλληλα προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων τους.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το έθνος, το υπουργείο προχωρά στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, ενώ υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται δύο δημοτικά, τα οποία θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων.

Τα υπό ίδρυση σχολεία θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Τα τρία δημοτικά σχολεία ιδρύονται στην Κηφισιά, στην Ηγουμενίτσα και στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων.
Από ένα νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν η Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και ο Αλιμος Αττικής.

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ' Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α' Αθήνας, στη Β' Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved