Το παρασκήνιο πίσω από το όνομα που δόθηκε στο πριγκιπικό μωρό!

Τζορτζ Αλεξάντερ Λούι, ο διάδοχος! Έτσι αποφάσισαν, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το mothersblog.gr να ονομάσουν τον γιο τους ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Το παρασκήνιο πίσω από το όνομα που δόθηκε στο πριγκιπικό μωρό!

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ το ανακοίνωσαν χθες το απόγευμα, επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί υποστήριζαν, ότι δηλαδή τελικά το ζευγάρι θα επιλέξει να κρατήσει τις παραδόσεις και το βασιλικό πρωτόκολλο.

Κι αυτό γιατί στο παρελθόν υπήρξαν έξι Βρετανοί μονάρχες που ονομάζονταν "Τζορτζ". Ο τελευταίος ήταν ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Τζορτζ VI. Το όνομα Λούι ήταν επίσης αγαπημένο για τη βασιλική οικογένεια και υπήρξε το όνομα του Λόρδου Μαουντμπάτεν, θείου του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η ανακοίνωση ήρθε μία μέρα αφότου η Δούκισσα βγήκε από το μαιευτήριο, δύο μέρες αφότου ήρθε στον κόσμο το μωρό και λίγες ώρες μετά την πρώτη συνάντηση της βασίλισσας με τον δισέγγονό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εταιρίες στοιχημάτων που αυτές τις μέρες θησαυρίζουν με αφορμή τη γέννηση του μωρού, το επικρατέστερο όνομα για το πριγκιπικό βρέφος ήταν το Τζορτζ. Το Τζέιμς επίσης ήταν ένα από τα πρώτα στη λίστα, όπως επίσης το Αλεξάντερ, το Χένρι, το Λούι, το Ρίτσαρντ και το Άρθουρ.

Για πολλούς ήταν αναμενόμενο ότι ο Γούλιαμ και η Κέιτ δεν θα επιμείνουν σε όνομα περίεργο ή μακριά από τα βασιλικά ονόματα, θέλοντας να συνεχίσουν την παράδοση καθώς πρόκειται για τον τρίτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Το όνομα του μωρού αποφασίστηκε πάρα πολύ γρήγορα από τους γονείς του αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι χρειάστηκε μία εβδομάδα για να μάθει ο βρετανικός λαός ότι το παιδί του πρίγκιπα Καρόλου και της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα θα ονομαζόταν Γουίλιαμ, ενώ περίμενε έναν ολόκληρο μήνα για να μάθει το όνομα του Καρόλου καθώς η σημερινή βασίλισσα δεν αποφάσιζε τι όνομα θα δώσει στον πρωτότοκο γιο της.

Μετά την επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Κένσιγκτον όπου συνάντησε για πρώτη φορά τον δισέγγονό της, ο Γούλιαμ, η Κέιτ και το μωρό αναχώρησαν για την εξοχική κατοικία της οικογένειας Μίντλετον στο Μπάκλμπερι όπου η νέα μαμά θα έχει τη βοήθεια της μητέρας της για τις πρώτες μέρες της φροντίδας του μικρού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved