Unicef: 30 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια κινδυνεύουν να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων

Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας Unicef των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα περισσότερα από 30 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια κινδυνεύουν να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων κατά τη διάρκεια της ερχόμενης δεκαετίας.

Unicef:  30 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια κινδυνεύουν να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων

Ο τελετουργικός ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων, όπως αναφέρει το skai, είναι μία παράδοση που εξακολουθεί να ασκείται σε τουλάχιστον 29 χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καθώς πιστεύεται πως προστατεύει την αγνότητα των κοριτσιών.

Όπως επισημαίνει η μελέτη της Unicef, ο ακρωτηριασμός νεαρών κοριτσιών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο φαινόμενο σε χώρες όπως η Σομαλία, η Γουινέα, το Τζιμπουτί και η Αίγυπτος, αλλά είναι πολύ σπανιότερη πρακτική σε χώρες όπως το Καμερούν και η Ουγκάντα.

Ο ΟΗΕ κατατάσσει των ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων ως ένα μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια της Unicef, Γκίτα Ράο Γκούπτα, να τονίζει πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τα θύματα αυτής της παράδοσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved