Έρευνα: Κι όμως τα δελφίνια μπορούν να «δουν» το έμβρυο!

Τα σύστημα της ηχούς τους είναι τόσο ισχυρό, που καταφέρνουν να «δουν» το έμβρυο μέσα στην κοιλίτσα της μέλλουσας μαμάς!

Έρευνα: Κι όμως τα δελφίνια μπορούν να «δουν» το έμβρυο!

Τα δελφίνια είναι ούτως ή άλλως ήταν η πηγή έμπνευσης των ειδικών για τους υπέρηχους και να που τώρα όπως αναφέρει ο Λόρι Μαρίνο, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Εμορι της Ατλάντα, είναι ικανά να δουν ανθρώπινα έμβρυα.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι τα δελφίνια όχι απλώς μπορούν να δουν το έμβρυο, αλλά ότι έχουν και ιδιαίτερη αδυναμία στις έγκυες. «Έχουμε βάλει έγκυες να κολυμπήσουν με δελφίνια και η συμπεριφορά τους αλλάζει τελείως. Κάνουν κολοτούμπες κολυμπώντας γύρω γύρω από την έγκυο και παράγουν ήχους με ιδιαίτερη χροιά», εξηγεί ο δρ Μαρίνο σε έρευνα που δημοσιεύουν tanea.

Μάλιστα, ο ήχος που βγάζουν έχει αναλυθεί και έχει βρεθεί ότι η κυμματομορφή του είναι πολύ συγκεντρωμένη και δεν είναι η πλατιά που παράγουν όταν αναζητούν ένα χώρο ή ένα άλλο αντικείμενο. Αυτό για τους ειδικούς σημαίνει ότι εξετάζουν προσεκτικά την κοιλιά της εγκύου και βλέπουν τι έχει μέσα. «Τα δελφίνια που έχουν γυναίκες εκπαιδεύτριες, μπορούν να καταλάβουν αμέσως πότε έχουν μείνει έγκυες, καθώς μεταβάλλεται το προφίλ της ηχούς τους», λέει ο δρ Νίκολσον.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved