Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα μουσικής!

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί εδώ και 31 χρόνια ως η παγκόσμια μέρα μουσικής από τον τότε Γάλλο υπουργό πολιτισμού Ζακ Λανγκ.

Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα μουσικής!


Η Ελλάδα έχει την πρωτιά σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη γιορτή αφού το 1985, ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, η Αθήνα διοργάνωσε πρώτη άπειρες εκδηλώσεις με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή της μουσικής. Πλέον, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής συμπίπτει ημερολογιακά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται σε 22 χώρες της Ευρώπης συνολικά και παράλληλα.

Στη χώρα μας οι Έλληνες, παρά την οικονομική κρίση, αποδεικνύουν πως είναι μουσικόφιλο κοινό αφού έχουν προγραμματιστεί άπειρες εκδηλώσεις για να γιορταστεί η μέρα. Με αισιοδοξία, ενότητα και συνεργασία ενώνονται 2.500 μουσικοί και 495 συγκροτήματα, djs, χορωδίες και ορχήστρες για την παρουσίαση 210 συνολικά εκδηλώσεων και 38 δράσεων που θα λάβουν μέρος πανελλαδικά. Από την Αθήνα, το Αγρίνιο και την Αμαλιάδα, μέχρι τις Σέρρες, τη Σαντορίνη και την Ξάνθη, όλοι οι μουσικοί ενώνονται για την τέχνη που υπηρετούν.

Αν και στη δική σας πόλη γίνεται κάποια ανάλογη εκδήλωση, καλό είναι να πάρετε τα παιδάκια σας και να την παρακολουθήσετε, να διασκεδάσετε και να χαρείτε με τη μουσική που... ευφραίνει καρδιές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved