Στα 150 ευρώ μηνιαίως το επίδομα ΟΓΑ για πρώτο και δεύτερο παιδί- Δωρεάν παιδικοί σταθμοί με voucher

Στα 150 ευρώ το μήνα θα φτάσει το επίδομα που χορηγείται από τον ΟΓΑ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί,από 40 και 80 που είναι σήμερα.

Στα 150 ευρώ μηνιαίως το επίδομα ΟΓΑ για πρώτο και δεύτερο παιδί- Δωρεάν παιδικοί σταθμοί με voucher

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα δίνεται «voucher στη μητέρα» για να στηριχθούν πρωταρχικά όσες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το www. dikaiologitika .gr ήδη από τα 91.000 παιδιά που πηγαίνουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, τα 47.000 προέρχονται από άνεργες οικογένειες. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι παιδικοί σταθμοί να αυξηθούν κατά 50% έως το 2020.

Ως τρίτο μέτρο αναφέρθηκε στα σχολικά γεύματα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η εκτίμηση που έγινε είναι ότι τουλάχιστον στα μισά σχολεία δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, θα δοθούν δωρεάν σχολικά ζεστά γεύματα.

Επίσης, θα στηριχθούν με επιδότηση ενοικίου περίπου 600.000 οικογένειες που είναι σε ενοίκιο ή έχουν λάβει δάνειο κατοικίας. Από το σύνολο του 1,8 δισ. ευρώ που είναι τα αντίμετρα, τα 300 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για νέα προγράμματα απασχόλησης. Επιπλέον η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στη δωρεάν συμμετοχή στα φάρμακα για ηλικιωμένους. Βέβαια, για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει η χώρα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ κατά το επόμενο έτος, στόχο που η κ. Φωτίου θεώρησε εφικτό να γίνει πραγματικότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved