Κάλεσαν τη μαμά στο σχολείο γιατί η κόρη της χτύπησε έναν μαθητή. Η αντίδρασή της θα σας εκπλήξει

Κανένας γονιός δεν θέλει να τον καλέσουν από το σχολείο για να τον ενημερώσουν ότι το παιδί του χτύπησε ένα άλλο παιδί. Άλλα όπως θα δείτε και στην παρακάτω τραγελαφική ιστορία, δεν είναι όλα όπως πιστεύουμε.

Κάλεσαν τη μαμά στο σχολείο γιατί η κόρη της χτύπησε έναν μαθητή. Η αντίδρασή της θα σας εκπλήξει

Σε κάθε ιστορία, όπως και στο νόμισμα, υπάρχουν πάντα δύο όψεις και εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς. Διαβάστε την ιστορία και δώστε τη δική σας απάντηση, έπραξε σωστά ή όχι αυτή η μαμά; Της δίνετε δίκιο ή άδικο;

«Είμαι νοσοκόμα και δεν μας επιτρέπουν τα τηλέφωνα εν ώρα εργασίας. Έτσι είχα κλειδωμένο το κινητό μου στο ντουλάπι μου. Κάποια στιγμή δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στη ρεσεψιόν του νοσοκομείου.

Στο τηλέφωνο: Γεια σας, είναι ο δάσκαλος από το σχολείο. Έγινε ένα περιστατικό όπου η κόρη σας είναι αναμειγμένη. Θα θέλαμε να έρθετε από εδώ.

Εγώ: Είναι άρρωστη ή έχει τραυματιστεί; Μπορείτε να περιμένετε μέχρι να τελειώσω τη βάρδια μου σε δύο ώρες;

Στο τηλέφωνο: Η κόρη σας χτύπησε έναν μαθητή. Σας τηλεφωνούμε εδώ και 45 λεπτά. Είναι πραγματικά αρκετά σοβαρό.

Έφυγα και πήγα στο σχολείο. Κατευθείαν στο γραφείο του διευθυντή. Βλέπω την κόρη μου, τον δάσκαλο, τον διευθυντή, ένα αγόρι που η μύτη του είχε αίματα και είχε κόκκινο πρόσωπο και τους γονείς του.

Διευθυντής: Κυρία μου, πόσο ευγενικό από μέρους σας επιτέλους να έρθετε.

Εγώ: Ξέρετε δουλεύω στα επείγοντα και είχα έναν επτάχρονο μαθητή να αιμορραγεί επειδή τον δάγκωσε η μητέρα του με τα σιδερένια της δόντια. Συγνώμη για την καθυστέρηση.

Και ενώ τον παρακολουθώ καθώς ντράπηκε, μου εξηγεί τι ακριβώς έγινε. Το αγόρι τράβηξε το κούμπωμα από το σουτιέν της κόρης μου και εκείνη τον χτύπησε στο πρόσωπο δύο φορές. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν θυμωμένοι με την κόρη μου και όχι με το αγόρι.

Εγώ: Μάλιστα και θέλετε να με ρωτήσετε αν θα υποβάλω μήνυση στις αρχές για σεξουαλική παρενόχληση και μήνυση στο σχολείο που του το επέτρεψε να το κάνει;

Όλοι άρχισαν να μιλούν μονομιάς όταν ανέφερα τη φράση «σεξουαλική παρενόχληση».

Δάσκαλος: Δεν πιστεύω ότι ήταν και τόσο σοβαρό

Διευθυντής: Ας μην υπερβάλουμε. Νομίζω ότι εδώ τα μπερδεύετε...

Η μητέρα του αγοριού τότε άρχισε να κλαίει. Γύρισα στην κόρη μου και τη ρώτησα να μου πει τι συνέβη.

Κόρη: Συνέχιζε να πιάνει το σουτιέν μου. Του ζήτησα να σταματήσει και δεν το έκανε, έτσι το είπα στον δάσκαλό μου. Εκείνος μου είπε να τον «αγνοήσω». Εκείνος το έκανε ξανά και μου ξεκούμπωσε το σουτιέν μου έτσι τον χτύπησα και τότε σταμάτησε.

Γύρισα στον δάσκαλό της.

Εγώ: Το επέτρεψες να το κάνει; Γιατί δεν τον σταμάτησες; Έλα εδώ και άφησέ με να αγγίξω το φερμουάρ από το παντελόνι σου...

Δάσκαλος: Τι;; Όχι!!!!

Εγώ: Πιστεύεις ότι δεν είναι πρέπον; Γιατί δεν πας να τραβήξεις το σουτιέν εκείνης της δασκάλας αυτή τη στιγμή. Να δεις πόσο αστείο είναι να της το κάνεις. Ή να το κάνεις στη μαμά του αγοριού ή σε εμένα. Πιστεύεις ότι επειδή είναι παιδιά, πρόκειται για αστείο;

Διευθυντής: Κυρία μου. Με όλο το σεβασμό η κόρη σας χτύπησε το αγόρι και αυτό δεν αλλάζει.

Εγώ: Όχι! Υπερασπίστηκε τον εαυτό της κατά τη διάρκεια σεξουαλικής παρενόχλησης. Κοίταξέ τους. Είναι μικροκαμωμένη και με λίγα κιλά. Εκείνος είναι ψηλός και δυνατός. Πόσες φορές πρέπει να τον αφήσει να την ενοχλεί; Όταν ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι πρέπει να την προσέχει και να την προστατεύει μέσα στην τάξη δεν έκανε τίποτε; Της τράβηξε τόσο δυνατά το σουτιέν που το ξεκούμπωσε.

Η μητέρα του αγοριού συνεχίζει να κλαίει και ο μπαμπάς τους κοιτάζει και τους δύο νευριασμένος και ντροπιασμένος. Ο δάσκαλος ούτε που με κοιτάζει ντρέπεται και εκείνος. Κοιτώ τον διευθυντή.

Εγώ: Θα έρθει μαζί μου στο σπίτι. Πιστεύω ότι το αγόρι έχει πάρει το μάθημά του. Και πιστεύω ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, όχι μόνο στην κόρη μου αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο κορίτσι στο σχολείο. Δεν θα του το επιτρέπατε να το κάνει σε κάποια από το προσωπικό του σχολείου οπότε τι πιστεύετε ότι του επιτρέπει να το κάνει σε ένα κορίτσι 15 ετών. Και αν εσύ (κοίταξα το αγόρι) τολμήσεις και ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΞΑΝΑ την κόρη μου, θα ζητήσω να σε συλλάβουν για σεξουαλική παρενόχληση. Έγινα κατανοητή;

Ήμουν τόσο νευριασμένη που πήρα τα πράγματα της κόρης μου και έφυγα. Έκανα έγγραφη καταγγελία στο σχολείο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα. Όσο για την κόρη μου, της άλλαξαν τμήμα και έχει άλλο δάσκαλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved