Το χάπι για την πρωινή ναυτία που διαφήμιζε η Kim Kardashian έχει σοβαρές παρενέργειες

Η Kim Kardashian είναι και πάλι στο επίκεντρο διαφωνιών με το χάπι για την πρωινή ναυτία που διαφήμισε πριν λίγο καιρό.

Το χάπι για την πρωινή ναυτία που διαφήμιζε η Kim Kardashian έχει σοβαρές παρενέργειες

Το 90% των εγκυων γυναικών υποφέρουν απο πρωινές ναυτίες και υπάρχει ένα φάρμακο γι αυτό, στην αμερικάνικη αγορά, το Diclegis.

Προφανώς και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές όταν η Kim το διαφήμισε στους 44 εκατομμύρια followers της στο Ινσταγκραμ τον Αυγουστο του 2015, με μια φωτογραφία της και το σχόλιο «Θεέ μου, το ξέρετε αυτό? Οι πρωινές μου ναυτίες όπως ξέρετε είναι πολύ έντονες. Το είπα στον γιατρό μου και μου σύστησε το #Diclegis. Νιώθω πολύ καλύτερα και κυρίως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μωρό».

Τότε πολλοί της επιτέθηκαν γιατί παρέλειψε να αναφερθεί στις πιθανές παρενέργειες, ενώ τώρα οι γιατροί επανέρχονται στο θέμα.

Γνωστό ως Diclegis στις Ηνωμένες Πολιτείες και Diclectin στον Καναδά, εκατομμύρια γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει το φάρμακο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1970. Τότε λεγόταν Bendectin και το 1983 είχε αποσυρθεί, μετά από ενδείξεις για γεννετικές ανωμαλίες. Αργότερα οι δραστικές του ουσίες ξανακυκλοφόρησαν συνδυασμένες, μέχρι σήμερα που συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο έρευνας αφού μια νέα μελέτη υποστηρίζει τώρα ξανά ότι οι παρενέργειες είναι πολλές και σοβαρές για το έμβρυο.

Το χάπι συνεχίζει να συστήνεται από κάποιους γιατρούς (ειναι εγκεκριμένο από τους φαρμακευτικούς συλλόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά) ενώ άλλοι συνεχιζουν να είναι θερμοί πολέμιοι του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved