5 διάσημες γυναίκες που νίκησαν τον Καρκίνο του Μαστού

Μία από τις πιο κοινές μορφές του καρκίνου, είναι ο Καρκίνος του Μαστού, με τον οποίο περίπου 1 στις 8 γυναίκες να διαγιγνώσκονται κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι διάσημες γυναίκες (κάποιες εκ των οποίων είναι μαμάδες),  δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτά τα τρομακτικά στατιστικά και πολλές από αυτές έχουν δημοσιοποιήσει το πρόβλημά τους, θέλοντας να βοηθήσουν και άλλες γυναίκες.

5 διάσημες γυναίκες που νίκησαν τον Καρκίνο του Μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Μαστού, σας παρουσιάζουμε 5 από τις πιο διάσημες και αποφασιστικές γυναίκες, που κατά καιρούς έχουν μιλήσει δημόσια και με ειλικρίνεια, για τη δική τους προσωπική εμπειρία!

Christina Applegate

rs 634x1024 140116171616 634.christina applegate.cm.11614


Στην ηλικία των 37 το 2008, η Christina Applegate που γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά, «Παντρεμένοι με παιδιά», ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Μια μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε τον καρκίνο και οι εξετάσεις της, μαρτύρησαν στην Applegate ότι ήταν φορέας του γονιδίου BRCA (η μητέρα της είναι επίσης μία επιζών του καρκίνου του μαστού). Υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, ακολούθησαν επανορθωτικά χειρουργεία (πλαστική χειρουργική) και έκτοτε είναι free-cancer.

Για το πρόβλημα υγείας της, μίλησε στο αμερικανικό περιοδικό ELLE. «Και τότε αρχίζεις να ζεις χωρίς το στήθος σου, και αυτό είναι μια καθημερινή υπενθύμιση ότι αυτό το πράγμα συνέβη σε εσένα δυστυχώς, και αυτό είναι ένα μέρος του σώματός σου που έχει αλλάξει δραστικά και καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο μερικές φορές!».

Η Applegate έγινε μαμά, καλωσορίζοντας την κόρη της, Sadie Grace, τον Ιανουάριο του 2011.

Giuliana Rancic

oscars 2013 giuliana rancic short hair gi


Από την αρχή, η παρουσιάστρια του Ε! entertainment, Giuliana Rancic ήταν πολύ ανοιχτή για την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού. Υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή λίγους μόνο μήνες μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης της. Αυτή και ο σύζυγος της Bill, κατάφεραν να αποκτήσουν έναν γιο, με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας, ένα χρόνο μετά. Η ίδια έχει μιλήσει αρκετές φορές για το πρόβλημά της και έχει ευχαριστήσει τον σύζυγό της Bill, για την στήριξή του.

«Ο Bill ήταν τα πάντα για εμένα. Ο σύζυγός μου ήταν τα πάντα σε όλη τη διαδικασία, από τη μέρα που έμαθα τα νέα μέχρι και σήμερα. Δεν ξέρω πώς θα τα είχα καταφέρει χωρίς αυτόν. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον εαυτό μου, να περνώ όλη τη διαδικασία του καρκίνου του μαστού, χωρίς να έχω αυτό το απίστευτο άτομο στο πλευρό μου για να με βοηθάει να το ξεπεράσω!».

Angelina Jolie

angelina jolie brought five of her kids to kung fu panda 3 premiere 13


Αν και ποτέ δεν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού η γνωστή ηθοποιός, όπως είπε, ήθελε να είναι γύρω... για τα παιδιά της, αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε την υγεία της στα ίδια τα χέρια της. Μετά την ανακάλυψη ότι μετέφερε το «ελαττωματικό» γονίδιο BRCA1, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο μια γυναίκα να αναπτύξει καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών, υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή και αφαίρεσε επίσης τις ωοθήκες της καθώς και τις σάλπιγγες. Ο λόγος που πήρε αυτά τα δραστικά μέτρα, όπως είπε, ήταν επειδή είχε χάσει τη μητέρα της και τη γιαγιά της από καρκίνο.

«Πέρασα ό,τι περνούν χιλιάδες άλλες γυναίκες. Είπα στον εαυτό μου να μείνει ήρεμος, να είναι δυνατός, και ότι δεν είχα κανένα λόγο να πιστεύω ότι δεν θα ζήσω για να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να γνωρίσω τα εγγόνια μου», έγραψε σε ένα άρθρο της, στους The New York Times . «Δεν είναι εύκολο να λαμβάνεις αυτές τις αποφάσεις. Αλλά είναι δυνατόν να αναλάβεις τον έλεγχο και να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε θέμα υγείας. Η γνώση είναι δύναμη!».

Kylie Minogue

kylie minogue 400x400


Μια λανθασμένη διάγνωση σχεδόν στέρησε από τη διάσημη σταρ την ευκαιρία να πολεμήσει και να κερδίσει, τον καρκίνο του μαστού. Αυτό, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να πάει σε ένα δεύτερο γύρο εξετάσεων όπου οι γιατροί διαπίστωσαν έναν όγκο στο αριστερό στήθος της. Έπειτα ακολούθησαν χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και μερική μαστεκτομή.

Η τραγουδίστρια έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της και πάντα προτρέπει τις γυναίκες να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, περισσότερο από τον γιατρό τους. «Επειδή κάποιος φορά λευκή στολή και χρησιμοποιεί μεγάλα ιατρικά εργαλεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η γνωμάτευσή του, είναι και σωστή!», είχε πει σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ellen DeGeneres το 2007.

Rita Wilson

Rita Wilson Celebs with Breast Cancer RM 722x406


Η ηθοποιός και σύζυγος του Tom Hanks, Rita Wilson, μίλησε στο αμερικανικό περιοδικό People, τον Απρίλιο του 2015 για τη διπλή μαστεκτομή που υποβλήθηκε, μετά τη διάγνωση του διηθητικού καρκινώματος lobular.

Η 58χρονη, έκανε εξετάσεις για λοβιακό καρκίνωμα (LCIS) για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όπως η ίδια είχε πει στην εφημερίδα New York Times, οι πρώτες απαντήσεις των εξετάσεων ήρθαν πίσω αρνητικές. Κάτι όμως την έκανε να μην νιώθει καλά μέσα της και έτσι ζήτησε και δεύτερη γνώμη. Τότε ο καρκίνος ανακαλύφθηκε και η Wilson δεν χρειάστηκε να κάνει χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες μετά τη διπλή μαστεκτομή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved