To 4 μηνών μωρό από το εξώφυλλο των Νirvana μεγάλωσε... και φωτογραφίζεται ξανά όπως τότε

Εκείνο το μωράκι που κολυμπάει στα καταγάλανα νερά, στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind», που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991, αποφάσισε να φωτογραφηθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο!
To 4 μηνών μωρό από το εξώφυλλο των Νirvana μεγάλωσε... και φωτογραφίζεται ξανά όπως τότε

To δεύτερο άλμπουμ των Nirvana μπορεί να μην το έχετε ακούσει, αλλά όλοι το έχετε δει. Στο εξώφυλλο κολυμπούσε υποβρυχίως ένα μωράκι 4 μηνών. Το 1991, σύμφωνα με το περιοδικό «Time», ο φωτογράφος Kirk Weddle ρώτησε τους γονείς του Spencer Elden αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μωρό τους σε μία φωτογράφηση για μία άσημη, τότε μπάντα, τους Nirvana. Οι γονείς συμφώνησαν, η φωτογράφιση κράτησε μόλις 15 δευτερόλεπτα και αργότερα προστέθηκε ψηφιακά το δολάριο στην πετονιά.






Οταν συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου, όλη η ομάδα επανέλαβε το εγχείρημα.

Spencer Elden recreated his pose from the cover of Nirvana's album <em>Nevermind</em>, shot when he was a baby, both 10 and 15 years later. Courtesy of Spencer Elden.




Και φέτος, 25 χρόνια μετά, έρχεται η νέα εκδοχή .Αρχικά, ο Spencer Elden, καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες, ήθελε να φωτογραφηθεί γυμνός κάτω από το νερό, όπως ακριβώς και στην πρώτη φωτογραφία του εξωφύλλου του δίσκου, αλλά όπως εξήγησε στη «New York Post», ο φωτογράφος θεώρησε πως θα φαινόταν περίεργο και έτσι εγκατέλειψε την ιδέα.



Για τη συμμετοχή του μικρού Elden οι γονείς του έλαβαν μόλις 200 δολάρια όπως δήλωσε ο πατέρας του στο NPR το 2008. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο φωτογράφος John Chapple έδωσε ξανά 200 δολάρια στον Elden για να την επαναλάβουν.



Για την ιστορία, το «Nevermind» περιελάμβανε τραγούδια όπως το «Smells Like Teen Spirit» και το «Come as You Are». Η RIAA έχει πιστοποιήσει το άλμπουμ διαμαντένιο για πωλήσεις πάνω από 10.000.000 αντιτύπων στην Αμερική, ενώ παγκοσμίως το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.



'It's strange that I did this for five minutes when I was four months old and it became this really iconic image,' he said

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved