Παιδικοί σταθμοί: Πώς θα δοθούν τα 10.000 κουπόνια (voucher) που δεν αξιοποιήθηκαν

Τα κουπόνια (voucher) που έχουν διατεθεί σε 10.000 δικαιούχους για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς και δεν έχουν αξιοποιηθεί, θα μεταβιβαστούν σε γονείς οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές με τις ανάλογες δομές και τις αντίστοιχες κενές θέσεις.

Παιδικοί σταθμοί: Πώς θα δοθούν τα 10.000 κουπόνια (voucher) που δεν αξιοποιήθηκαν

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε, ότι φέτος θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς 4.000 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το 2014 και 2015 και πρόσθεσε, πως τα μη αξιοποιημένα κουπόνια για τους παιδικούς σταθμούς αποδεικνύουν την έλλειψη των δομών και την «τραγική εικόνα αυτής της χώρας».

Αφού είπε ότι υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ - καθώς στους 325 δήμους υπάρχουν μόλις 30 από αυτούς - ανάφερε, ότι την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΑμεΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ηλεκτρονικό περιοδικό της ΚΕΔΕ για την Αυτοδιοίκηση www.localit.gr το ΔΣ της ΕΕΤΑΑ που συνεδρίασε, αποφάσισε ότι οι 36.769 επιλαχόντες γονείς του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα κληθούν εντός δέκα ημερών, να υποβάλλουν στην ΕΕΤΑΑ, βεβαίωση ότι έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ, αφενός, και αφετέρου βεβαίωση του παιδικού σταθμού ότι όντως έχει διαθέσιμη θέση για τη φιλοξενία του παιδιού, προκειμένου να πάρουν ένα από τα 10.000 αδιάθετα voucher.

Στόχος είναι μέχρι τις 5 Οκτωβρίου τα παιδιά να έχουν εγγραφεί στους παιδικούς σταθμούς που διαθέτουν κενές θέσεις.

Έτσι σήμερα αναμένεται τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσκληση για τους 36.769 επιλαχόντες γονείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved