Εργαζόμενη μαμά δείχνει με μια φοβερή φωτογραφία, πως η μητρότητα δεν σου κόβει τα όνειρα

Σε μία προσφατη συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, η Marina Abramovic δήλωσε ότι το να κάνει παιδιά θα ήταν καταστροφικό για τη δημιουργικότητά της: «Ειχα τρεις εκτρώσεις γιατί ήξερα ότι θα καταστρέψω την καριέρα μου αν κρατούσα παιδί» είπε και συνέχισε «Η ενέργεια στο σώμα είναι αναγκαία για μένα και θα έπρεπε να τη μοιράσω».

Εργαζόμενη μαμά δείχνει με μια φοβερή φωτογραφία, πως η μητρότητα δεν σου κόβει τα όνειρα

Η Hein Koh, μία καλλιτέχνιδα στο Brooklyn, αποφάσισε να απαντήσει στην Abramovic ποστάροντας μία φωτογραφια της ίδια, καθώς δουλεύει και ταυτόχρονα θηλάζει τα δίδυμά της.

«Οταν τα μικρά μου ήταν 5 εβδομάδων και παρά την κούραση και την εξάντληση μου που θήλαζα κάθε 2-3 ώρες, 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες τη βδομάδα, 45 λεπτά τη φορά, δε σταμάτησα να δουλεύω. Η Marina Abramovic θεωρεί ότι τα παιδιά κρατάνε πισω τις μαμάδες τους, αλλά η απάντηση του @dubz19 το θέτει απλά: “FUKKK THAT”» έγραψε η Hein.

mom-breastfeeding-twins-laptop-motherhood-career-hein-koh-4

«Για κάποιο λόγο αν είσαι άνδρας μπορείς να κάνεις και παιδιά και καριέρα, ενώ αν είσαι γυναίκα ο κόσμος θεωρεί ότι πρέπει κάτι να θυσιάσεις. Τα σύγχρονα οικογενειακά μοντέλα αλλάζουν, οι μαμάδες δεν είναι απαραίτητο να δίνουν τα παιδιά τους σε νταντάδες. Με καλή κατανομή του χρόνου και ένα σύστημα υποστήριξης -αναγνωρίζω ότι αυτό είναι σπουδαίο- οι γυναίκες μπορούν να είναι επιτυχημένες στη δουλειά τους και στη μητρότητα».

mom-breastfeeding-twins-laptop-motherhood-career-hein-koh-8

Συνέχισε λέγοντας «Εχω καταφέρει να φτιαξω έτσι το πρόγραμμα μου ώστε και παρούσα να είμαι στα παιδιά μου και να έχω λίγες ώρες για τον εαυτό μου και τη δουλειά μου. Κατανοώ πόσο τυχερή είμαι και δε θέλω να σπαταλάω το χρόνο μου αλλού. Προσπαθώ να ζήσω τη ζωή μου και να κάνω το καλύτερο για την οικογένειά μου. Αλλά πρέπει πια να σταματήσει ο κόσμος να ασχολείται με τους άλλους. Αφήστε τις μαμάδες ήσυχες. Κοιτάξτε τη δουλειά σας. Ειδικά οι άλλες μαμάδες δεν πρέπει να κρίνουν. Θα έπρεπε να έιναι οι πρωτες που θα κατανοουσαν τις επιλογές των άλλων. Καλύτερα να δινεις το καλό παράδειγμα, και να στηρίζεις μια καλή απόφαση, παρά να επιτίθεσαι στην άποψη που δε σου αρέσει. Εγώ αυτή την κουλτούρα θέλω να προωθήσω.»

mom-breastfeeding-twins-laptop-motherhood-career-hein-koh-5
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved