Αλλαγές στα voucher για τους παιδικούς σταθμούς. Τι προβλέπει το Υπ. Εσωτερικών

Σήμερα, είναι η καταλυτική ημερομηνία όπου οι γονείς που έχουν voucher, πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους, στον παιδικό σταθμό που τους ενδιαφέρει. Αν δεν το κάνουν μέχρι σήμερα, χάνουν τη θέση τους και την παίρνει μία επιλαχούσα μαμά.

Αλλαγές στα voucher για τους παιδικούς σταθμούς. Τι προβλέπει το Υπ. Εσωτερικών

Αναζητείται λύση για τα 35.000 παιδιά που έμειναν χωρίς voucher και όπου οι γονείς τους πληρούσαν τις προδιαγραφές.

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή, Πρωινή Ζώνη στην ΕΡΤ1, κος. Θόδωρος Γκοτσόπολος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. «Κάποια παιδιά από αυτά θα καταβάλουμε όποια προσπάθεια, να μπουν στους παιδικούς σταθμούς. Και πώς θα γίνει αυτό; Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι όσα παιδιά δεν βρουν θέση παρότι έχουν πάρει voucher, θα αντικατασταθούν από τα παιδιά που είναι στους επιλαχόντες!».

Οι οικογένειες αυτές με λίγα λόγια που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μείνουν με το voucher στο χέρι. Από τα 35.000 παιδιά ο κος. Γκοτσόπουλος ανέφερε ότι δεν θα είναι πολλά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός, αλλά τα 5.000-10.000 (τον ακριβή αριθμό θα τον γνωρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών τον Σεπτέμβρη) που και αυτός, όπως υποστήριξε, είναι μεγάλος αριθμός.

Αλλάζει το σύστημα κατανομής των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς

Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν τα voucher θα τα κρατήσουν γιατί πιθανόν να μείνουν κενές κάποιες θέσης κενές μεσούσης της χρονιάς.

«Είναι πραγματικά άδικο κάποιος που παίρνει voucher να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Άλλαξε το σύστημα φέτος από το Υπουργείο Οικονομικών, διότι πέρυσι και τις προηγούμενες χρονιές είχε διαπιστωθεί ότι με τη σύζευξη, πάρα πολλά παιδιά τα οποία ανήκαν στις κατηγορίες αυτές (που ήταν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό) μέναν εκτός. Φέτος επιλέχθηκε από το Υπουργείο ότι καλό είναι να πάρουν τα voucher όσα παιδιά πραγματικά το έχουν ανάγκη. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που οι θέσεις δεν έχουν καλυφθεί εν αντιθέσει με την επαρχία! Αυτές οι θέσεις θα δοθούν στους επιλαχόντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης

Όσον αφορά τις καταγγελίες γονέων εναντίον ιδιωτικών παιδικών σταθμών που ζητούν χρήματα για επιπλέον γραφική ύλη και δραστηριότητες, σύμφωνα με τον κο. Γκοτσόπολο, ως διαδικασία είναι παράνομη και θα πρέπει να καταγγέλλεται από τους γονείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved