Η μαμά με τα εξάδυμα ...έγινε γιαγιά!

Το 1984, η Janet ήταν 16 ετών. Τότε οι γιατροί της είπαν ότι θα ήταν απίθανο να αποκτήσει παιδιά, με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η μαμά με τα εξάδυμα ...έγινε γιαγιά!

Όταν μεγάλωσε και παντρεύτηκε τον σύζυγό της Graham, το ζευγάρι από την Αγγλία προσπάθησε απεγνωσμένα να δημιουργήσει οικογένεια. Στην πραγματικότητα, η Janet υποβλήθηκε σε 12 θεραπείες γονιμότητας, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά από τις τόσες προσπάθειες, το ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει στη λύση της υιοθεσίας. Εκαναν τη σχετική αίτηση και τους ειδοποίησαν ότι υπήρχε έγκριση για δίδυμα, καθώς τότε αυτά είχαν απεγνωσμένα ανάγκη από μία στοργική οικογένεια.

Graham and Janet (pictured) say that having six babies didn't stop them from leaving the house when the girls were little, they would use two double buggies and a papoose each to transport the sextuplets
Hannah, Ruth, Luci, Kate and Jennie (pictured here with Sarah in 1987) are all thrilled to be aunts to Sarah's baby, Jorgie, although they have mixed views on who'll be next to have a baby

Ο Graham μάλιστα ένιωθε ανασφάλεια και αβεβαιότητα, γιατί δεν ήταν σίγουρος ότι θα ήταν αρκετά καλός πατέρας για δύο παιδιά ταυτόχρονα. Έτσι, η Janet και ο Graham αποφάσισαν να πάνε διακοπές και να σκεφτούν καλά και ήρεμα αν θα πρχωρήσουν με τη συγκεκριμένη υιοθεσία. Μόνο που όταν γύρισε έμαθε τα νέα της εγκυμοσύνης της! Ήταν ήδη 8 εβδομάδων. Πέρασε όλη της την εγκυμοσύνη στο νοσοκομείο και έφερε τελικά στον κόσμο τα πρώτα εξάδυμα στον κόσμο:


Τα κορίτσια της Hannah, Ruth, Luci, Kate, Jennie και Sarah, γεννήθηκαν στο Liverpool στις 18 Νοεμβρίου 1983, και είναι τα πρώτα στον κόσμο που επέζησαν όλα και ο κόσμος τα παρακολουθεί να μεγαλώνουν. Οι εξάδυμες Walton γεννήθηκαν στις 31 εβδομάδες κύησης και έγιναν αμέσως πρωτοσέλιδο.

Τώρα είναι 32 χρονών και άρχισαν να κάνουν τις δικές τους οικογένειες...

Sarah (left) with mother, Janet (right) and baby Jorgie. Until recently Janet was working as a fund-raising administrator for the neo-natal unit at Liverpool Women’s Hospital, where Jorgie was born in October 2014



Eνα χρόνο πριν καλωσόρισαν το πρώτο τους εγγονάκι, το μωρό της Sarah και του αρραβωνιαστικού της Kieran. Αυτό το μωρό, σε αντίθεση με τη μαμά του και τις πέντε αδελφές του, έχει την αποκλειστική προσοχή και φροντίδα όλων. Είναι περικυκλωμένη από αγάπη, δηλώνει η ευτυχής γιαγιά που τονίζει ότι θα γινει πολύ κοινωνικό παιδί, αφού από τις πρώτες της στιγμές γνωρίζει και έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Janet drove Sarah (pictured with Jorgie) and her fiancee, Kieran, to their first scan at Liverpool Women’s Hospital, where she worked until recently 

Η μαμά της μικρής Jorgie, δηλωνει: «Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν οι γονείς μου, και παρόλο που μπορει να είναι ωραία για την κόρη μου να αποκτήσει ένα αδελφάκι, σίγουρα δε θέλω 6 παιδιά! Αποκλείεται να τα καταφέρω!» Ο μπαμπάς της μάλλον έσπευσε να επέμβει:«Θα τα κατάφερνες αν έπρεπε. Σίγουρα, θα ήταν δύσκολο, αλλά θα το έκανες αναγκαστικά».

Sarah (pictured) takes Jorgie to a baby group with other new mums so she has a busy social life already! 

Η ιστορία μάλιστα του ζευγαριού με τα πρώτα εξάδυμα στον κόσμο κυκλοφορεί και σε βιβλίο με τον τίτλο «Six Little Miracles: The heartwarming true story of raising the world’s first sextuplet girls, by Janet Walton with Robert Ettinger, is published next Thursday, Ebury Press.»

The Walton girls, pictured here aged 5, (left to right) Luci, Ruth, Jennie, Hannah, Kate and Sarah
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved