Παγκόσμια Ημέρα Γονέων- «Είμαι γονιός σημαίνει...»

Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση, απεναντίας. Για πολλούς θεωρείται η πιο δύσκολη και απαιτητική «δουλειά» του κόσμου, χωρίς ωράρια ούτε καν διακοπές.

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων- «Είμαι γονιός σημαίνει...»

Είναι μία συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια, ένας συνεχής αγώνας με τον εαυτό μας και με την καθημερινότητα να είμαστε σωστοί γονείς.

Τι σημαίνει σωστός γονιός; Κατά την άποψή μας, αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του, που δεν έχει πρόβλημα να ζητήσει συγγνώμη, που δεν είναι κριτής των πάντων, που είναι δίπλα στο παιδί του , που του αφήνει χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί, που δεν του κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά, που δεν του μεταφέρει τα ενοχικά του σύνδρομα, που δεν το φορτώνει με τα απωθημένα του, που μπορεί να ακούει, που είναι εκεί για να του προσφέρει μία ζεστή αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μία καλή κουβέντα!

Είναι πολλά μαζί αρκεί ο γονιός να έχει τη διάθεση να μάθει. Γιατί γονείς δεν γεννιόμαστε αλλά γινόμαστε στην πορεία.

Για την ιστορία, η 1η Ιουνίου γιορτάζεται με απόφαση της γ.σ του ΟΗΕ του 2012 (A/RES/66/292), ως Παγκόσμια Ημέρα Γονέων (World Day of Parents) και αποτελεί έναν φόρο τιμής στους γονείς όλου του κόσμου.

Ο ΟΗΕ στο ψήφισμά του επισημαίνει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών και για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ευτυχία, η αγάπη και η κατανόηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved