Μητέρα πρόωρου μωρού δώρισε 70 λίτρα μητρικού γάλακτος

Οταν ο τοκετός του γιου της δεν πήγε όπως τον είχε προγραμματίσει, η Mikah Duncan δεν το έβαλε κάτω. Αγκάλιασε τις αλλαγές που αντιμετώπισε, ιδιαίτερα αυτές στο σώμα της, και άρχισε να αντλεί το γάλα με το θήλαστρο, μέχρι το νεογέννητο μωράκι της να μπορεί να τραφεί με αυτό.

Μητέρα πρόωρου μωρού δώρισε 70 λίτρα μητρικού γάλακτος

Όταν είχε αντλήσει αρκετό γάλα για τον μικρό της, δε σταμάτησε. Αντιθέτως, άντλησε ακόμη 70 λίτρα για να βοηθήσει άλλα νεογέννητα που χρειάζονταν γάλα για να τραφούν.

Ο μικρός Cash είχε γεννηθεί στις 24 εβδομάδες, λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης της μαμάς του. Τρεις μήνες νωρίτερα σημαίνει όχι αγκαλιές, όχι θηλασμός. Η μαμά του όμως αποφάσισε να επιμείνει, να βοηθήσει τον γιο της και όποιον άλλον το χρειάζεται.

Η επιμονή της την οδήγησε να δωρίσει πολλά λίτρα γάλα στο The Children’s Hospital του San Antonio.

breast milk donor2

Δε μπορούσα να τον αγγίξω, ούτε να τον κρατήσω” είπε η Mikah. “Έτσι αποφάσισα να αντλήσω όσο περισσότερο μπορούσα. Ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω. Ο Mikah έτρωγε μόνο την ποσότητα μιας σύριγγας, αλλά αυτό δε με σταμάτησε. Άρχισα να αποθηκεύω γάλα και στο σπίτι και στο νοσοκομείο. Και μετά αποφάσισα να το δωρίσω".

Η ευτυχής μαμά έδωσε 70,4 λίτρα μητρικού γάλακτος σε παιδιά που το χρειάζονταν. Η JoAnn King, υπεύθυνη Τύπου της κλινικής, δήλωσε ότι είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει λάβει ποτέ το νοσοκομείο.

Ο μικρός είναι πλέον σπίτι του με τη μαμά του, ενώ η ίδια είναι περήφανη για την απόφασή της. Και εμείς όλοι, επίσης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved