Διεθνής Ημέρα Μουσείων- Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο

Τη 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων σε μία προσπάθεια του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων- Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει σήμερα αλλά και όλο το Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Η φετινή επέτειος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) τιμά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και πάνω από έναν αιώνα καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της πόλης που το φιλοξενεί και ολόκληρης της χώρας. Λόγω του εορτασμού, σήμερα η είσοδος στα μουσεία θα είναι ελεύθερη.

Όλα τα μουσεία της χώρας έχουν προγραμματίσει ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά αλλά και μεγάλους.Σε ορισμένα η συμμετοχή είναι με σειρά προτεραιότητας.

Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας και ανακαλύψτε τα μοναδικά μουσεία της πόλης σας. Επισκεφτείτε στην Αθήνα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό, το Μουσείο Μπενάκη, το Κυκλαδικής Τέχνης, το Παιδικό Μουσείο και τόσα άλλα. Αξίζει να κάνετε αυτή τη βόλτα.

Πριν επισκεφτείτε ένα μουσείο, ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας και δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved