'Ελληνες μαθητές στήνουν τις δικές τους επιχειρήσεις και ξεχωρίζουν!

Από το Διδυμότειχο έως τη Ρόδο και από την Κατερίνη έως την Κρήτη, πάνω από 90 σχολεία και 1.742 μαθητές έχουν υλοποιήσει τις ιδέες τους στήνοντας τη δική τους μαθητική επιχείρηση. Μάλιστα στον τελευταίο Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015», νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Α' Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, η οποία διακρίθηκε και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στο Βερολίνο.

'Ελληνες μαθητές στήνουν τις δικές τους επιχειρήσεις και ξεχωρίζουν!

Πίσω από την επιχειρηματική δραστηριότητα των μαθητών βρίσκεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων», ο οποίος βοηθά εδώ και δέκα χρόνια, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, τους μικρούς επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

Αυτή η προσπάθεια έφερε μια πανευρωπαϊκή διάκριση και για τον ίδιο τον οργανισμό, αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μετά την Αυστρία, στην αξιολόγηση των ευρωπαϊκών σωματείων νεανικής επιχειρηματικότητας, αφήνοντας πίσω του χώρες με μακρά παράδοση στο επιχειρείν όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου JuniorAchievementWorldwide, ξεχώρισε για την άψογη οργάνωση, την επιμέλεια στη διαχείριση των πόρων από χορηγίες και τη σημαντική επέκταση των προγραμμάτων του κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.

«Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε συνεργασία σε μόνιμη βάση με το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να προσφέρουμε τα δωρεάν προγράμματα του οργανισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της χώρας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JAGreece Χρήστος Τσάγκος. «Λόγω της οικονομικής κρίσης, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη να αποκτήσουν τα παιδιά μας χρηματοοικονομική και επιχειρηματική παιδεία. Το όραμά μας είναι να τα βοηθήσουμε να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, υλοποιώντας τα όνειρά τους», προσθέτει ο ίδιος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χάρη σε δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ελληνικό παράρτημα του ΣΕΝ κατάφερε να αυξήσει κατά 50% τον αριθμό των δημόσιων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η αύξηση της συμμετοχής «έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να ζήσουν μια πραγματική επιχειρηματική εμπειρία και να αποκτήσουν μέσα από αυτή τη δημιουργική και βιωματική διαδικασία πολύτιμες γνώσεις και κίνητρα να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΣΕΝ/JAGreece, Αργύρης Τζικόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved