Συγκλονιστικό: Δείτε την αντίδραση ενός 15χρονου αγοριού όταν επικοινωνεί για πρώτη φορά στη ζωή του (βίντεο)

Ο Πάτρικ Οτέμα είναι ένα 15χρονο παιδί που ζει στην Ουγκάντα. Γεννήθηκε κωφός και έκτοτε ζει στη σιωπή καθώς στην απομακρυσμένη περιοχή όπου μένει, δεν υπήρχε σχολείο κωφών αλλά ούτε κάποιος για να διδάξει τη νοηματική γλώσσα.

Συγκλονιστικό: Δείτε την αντίδραση ενός 15χρονου αγοριού όταν επικοινωνεί για πρώτη φορά στη ζωή του (βίντεο)

Ετσι, ο Πάτρικ δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν ούτε καν με την οικογένειά του.

Πέρυσι, το Channel 4 της Βρετανίας ταξίδεψε στην Ουγκάντα και συναντήθηκε με τον Πάτρικ Οτέμα. Κατέγραψε την καθημερινότητά του, και όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Kiki King, "η πλειοψηφία των κωφών ανθρώπων στην υποσαχάρια Αφρική δεν έχει διδαχθεί τη νοηματική γλώσσα. Ανίκανοι να επικοινωνήσουν λοιπόν με άλλους ανθρώπους, είναι παγιδευμένοι στο μυαλό τους."

Δέκα εβδομάδες αργότερα το Channel 4 επέστρεψε στο σπίτι του Πάτρικ για να δει πως είναι τώρα η ζωή του. Η αντίδραση του προσώπου του, όπως θα δείτε στο βίντεο, είναι απλά αποκαλυπτική. Ο λόγος ; Ο Raymond Okkelo, ένας δάσκαλος της νοηματικής που μαζί με άλλους γνώστες της νοηματικής γλώσσας, ξεκίνησαν να παραδίδουν μαθήματα στους κωφούς με τη βοήθεια και της Εθνικής Ένωσης Κωφών της Ουγκάντα (ΜΚΟ) η οποία προσπαθεί να βοηθήσει ώστε να αρθεί η απομόνωση στην οποία είναι καταδικασμένοι.

Ο Πάτρικ για πρώτη φορά στη ζωή του χαμογελά και ελπίζει σε καλύτερες μέρες καθώς το πρώτο μάθημα του άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο! Η ζωή του απέκτησε ξαφνικά ήχους και νοήματα και το σημαντικότερο, γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος!

Δείτε το βίντεο .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved