Η φωτογραφία με το μωρό μέσα σε μια καρδιά από σύριγγες που συντάραξε τα social media

Η εικόνα ενός πανέμορφου μωρού που κοιμάται γαλήνια μέσα σε μια καρδιά φτιαγμένη από σύριγγες και άδεια μπουκάλια από φάρμακα, σε αφήνει άφωνη.

Η φωτογραφία με το μωρό μέσα σε μια καρδιά από σύριγγες που συντάραξε τα social media

Προσπαθείς να καταλάβεις ότι αυτό που βλέπεις, δεν μπορεί να είναι αυτό που φαντάζεσαι. Και μετά το βλέμμα πάει στα σχόλια, που δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις από το σοκ της φωτογραφίας, και ένα χαμόγελο αμυδρά σχηματίζεται στα χείλη. Ναι μπορείς να χαμογελάσεις ή ακόμα και να κλάψεις , γιατί η φωτογραφία είναι μήνυμα ελπίδας για τις εκατοντάδες γυναίκες που παλεύουν να αποκτήσουν μωρό.

Την φωτογραφία μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook ένα ινστιτούτο γονιμότητας στην Αμερική, το Sher Fertility Institute, και σε αυτή φαίνεται το μωρό μίας ασθενούς του, η οποία με ένα συγκινητικό μήνυμα ευχαριστεί το ίδιο το μαιευτήριο και τους γιατρούς του για την απόκτηση της κόρης της μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

fe1

Η ανταπόκριση γυναικών αλλά και ζευγαριών που υποβλήθηκαν στην ίδια διαδικασία και έβλεπαν τους εαυτούς τους μέσα από την φωτογραφία, ήταν εξίσου συγκινητική. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η ανάρτηση , πλήθος χρηστών του Faceboook άρχισαν να μοιράζονται κάτω από αυτήν,τη δική τους εμπειρία.

«Δεν είπα καν στον άντρα μου τι ήταν αυτό, απλά του το έδειξα με το κινητό μου», λέει μία γυναίκα. «Είδα δάκρυα να σχηματίζονται στα μάτια του καθώς πιθανότατα έφερε κι αυτός στο μυαλό του τα αμέτρητα βράδια για πάνω από τέσσερα χρόνια που μου έκανε ενέσεις. Τελικά είχαμε επιτυχία και κάναμε δίδυμα αγοράκια. Δεν έχω ξαναυπάρξει πιο χαρούμενη», προσθέτει.

«Τα δίδυμα που απέκτησα από την εξωσωματική είναι σήμερα 13 ετών. Άξιζαν κάθε ένεση, κάθε διαδικασία, κάθε χιλιόμετρο που οδήγησα μέχρι την κλινική γονιμότητας», λέει μία άλλη χρήστης του Facebook.

Η εκπρόσωπος του Sher Fertility Institute Lisa Stark δήλωσε συγκλονισμένη από την απήχηση που είχε η ανάρτηση της φωτογραφίας. «Νιώσαμε σαν να ήταν μια προκλητική, συναισθηματική φωτογραφία που αποτυπώνει τη χαρά και τον πόνο της εξωσωματικής γονιμοποίησης», είπε χαρακτηριστικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved