Ο δίχρονος γιος Ελληνίδας πασίγνωστης τραγουδίστριας, διεγνώσθηκε με Μυασθένεια Gravis (εικόνα)

Το νέο το ανακοίνωσε η ίδια η τραγουδίστρια μέσα από το blog που διατηρεί. Ο μικρός δίχρονος γιος της, βρισκόταν στο νοσοκομείο για περίπου δύο εβδομάδες, έως ότου οι γιατροί βρουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο δίχρονος γιος Ελληνίδας πασίγνωστης τραγουδίστριας, διεγνώσθηκε με Μυασθένεια Gravis (εικόνα)

«Ο μικρός μας Δημήτρης, βρισκόταν στο νοσοκομείο εδώ και δύο εβδομάδες, όπου και επιστρέψαμε στο σπίτι. Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που αναρρώνει τόσο καλά! Αφού τον πήγαμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα και με τα βλέφαρά του σχεδόν κλειστά, οι γιατροί κατέληξαν ότι έχει Μυασθένεια Gravis!», έγραψε η 30χρονη τραγουδίστρια.

Εξηγώντας στο κείμενό της τι είναι η Μυασθένεια Gravis, η Καλομοίρα ευχαρίστησε τους δικούς της ανθρώπους για τη στήριξή τους και την αγάπη τους, ενώ τους παρότρυνε να βοηθήσουν όσο μπορούν παιδιά και ενήλικες που νοσούν με την ίδια ασθένεια ή άλλες αυτοάνοσες παθήσεις.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------aaaaaaa

Η μυασθένεια Gravis, είναι μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση που χαρακτηρίζεται από πολλαπλών βαθμών αδυναμία των σκελετικών μυών του σώματος. Τα κύρια χαρακτηριστικά της, είναι η αδυναμία των μυών. Συγκεκριμένοι μύες όπως αυτούς που ελέγχουν το μάτι και την κίνηση των βλεφάρων, τις εκφράσεις του προσώπου, το μάσημα, την ομιλία και την κατάποση, συχνά αλλά όχι πάντοτε, επηρεάζονται από την πάθηση. Οι μύες που ελέγχουν την αναπνοή και την κίνηση του σβέρκου και των άκρων μπορεί επίσης να επηρεαστούν.

Το ποσοστό εμφάνισης της πάθησης είναι 20 στους 100.000 πληθυσμού. Ωστόσο η MG είναι μια πάθηση που δεν διαγνώσκεται εύκολα και το ποσοστό εμφάνισης της ίσως να είναι μεγαλύτερο. Δεν θεωρείται κληρονομική πάθηση, ούτε και είναι μεταδιδόμενη. Μπορεί σποραδικά να εμφανιστεί σε περισσότερα από ένα μέλη της ίδιας οικογένειας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved