Έρευνα: Να γιατί το σχολείο δεν πρέπει να ξεκινάει πριν τις 08.30!

Το πρωινό ξύπνημα είναι βάρβαρο για τους περισσότερους ανθρώπους. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά στην εφηβεία που δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι τους όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι για να πάνε στο σχολείο.

Έρευνα: Να γιατί το σχολείο δεν πρέπει να ξεκινάει πριν τις 08.30!

Μία νέα έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας θα χαροποιήσει τους εφήβους καθώς αναφέρει ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν πρέπει να ξεκινούν πριν τουλάχιστον τις 8:30 το πρωί! Ο λόγος απλός. Οι έφηβοι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν νωρίς και μετά δεν αποδίδουν καλά στα μαθήματά τους.

Πρόκειται για ένα συμπέρασμα που κατέληξε μία νέα μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών-CDC των ΗΠΑ. Και δεν είναι η μόνη έρευνα που έχει γίνει πάνω σε αυτό καθώς η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, έχει κάνει παρόμοιες συστάσεις. Οι ειδικοί θεωρούν απαραίτητο οι έφηβοι να κοιμούνται 8,5 έως 9,5 ώρες, πράγμα πολύ δύσκολο με δεδομένο ότι συνήθως πέφτουν στο κρεβάτι αργά, είτε επειδή διαβάζουν, είτε επειδή μιλούν με τους φίλους τους στα social media.

«Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία, την ασφάλεια και τη σχολική επίδοση των παιδιών. Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει πολλά παιδιά να κοιμηθούν όσο πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά η επιδημιολόγος Αν Γουίτον, υπεύθυνη της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Morbidity and Mortality Weekly Report" του CDC.

Οι ερευνητές του CDC ανέφεραν επίσης ότι, από άποψη δημόσιας υγείας, η αύξηση της ώρας ύπνου των εφήβων θα έχει σημαντικά οφέλη. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα δώσει χαρά τόσο σε γονείς όσο και στους μαθητές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved