ΕΣΠΑ 2015-2016: Πότε θα αναρτηθεί η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς

Στις 4 Αυγούστου η ΕΕΤΑΑ θα αναρτήσει στη σελίδα της την αίτηση που πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέσουν, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ.

ΕΣΠΑ 2015-2016: Πότε θα αναρτηθεί η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς

Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα πρέπει μέχρι τότε να έχετε συλλέξει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που είναι πολλά.

Κοινά δικαιολογητικά:

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 4μήνου. Σε περίπτωση που η μητέρα όμως είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.

Εκκαθαριστικό εφορίας για το οικονομικό έτος 2015. Εκκαθαριστικό Σημείωμα για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014).

Προσοχή: Όσες γυναίκες είναι έγγαμες και κάνουν ατομική φορολογική δήλωση θα πρέπει, εκτός από το δικό τους εκκαθαριστικό, να προσκομίσουν και του συζύγου όπως επίσης και το αντίστοιχο δικαιολογητικό που αποδεικνύει το λόγο που υποβάλλεται η δήλωση χωριστά.

Επιπλέον δικαιολογητικά:

Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

Αν η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι άγαμη μητέρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άνδρας και έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας.

Δικαιολογητικά μισθωτών:

Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει και αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο προσωπικού Μ4 ή αντίγραφο ισχύουσας σύμβασης εργόσημο όπου θα αναφέρεται ευκρινώς το είδος και η διάρκεια της σύμβασης.

Εάν η/ο ενδιαφερόμενη/ος εργάζεται με εργόσημο απαιτείται:

Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης και εργόσημο (αντίγραφο εργοσήμου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον 5 μηνών.

Προσοχή: Και στις δύο περιπτώσεις ο εργοδότης θα πρέπει να αναγράφει ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολείστε, δεν σας επιδοτεί για φιλοξενία του παιδιού σας σε παιδικό σταθμό.

Δικαιολογητικά για ανέργους:

  • Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.
  • Αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. -αν είσαι επιδοτούμενη άνεργη ή έχεις επιδοτηθεί τους τελευταίους 24 μήνες, αντίγραφο εγκριτικής απόφασης της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ (δεν τη ζητάνε μέσα στη προκήρυξη αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία ωφελούμενων με υπαλλήλους της ΕΕΤΑΑ έχει ζητηθεί).

Προσοχή: Σε περίπτωση που η αιτούσα, χάσει την εργασία της κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης ή έχει χάσει την εργασία της το τελευταίο δίμηνο πρίν την ημερομηνία της πρόσκλησης (δηλαδή πρίν τις 16/07/2015) και δεν έχει εκδώσει κάρτα ανεργίας μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (δηλαδή μέχρι τις 16/07/2015) τότε θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσει, μαζί με τη δελτίο ανεργίας, και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη διακοπή της εργασίας, όπως ενδεικτικά, καταγγελίας σύμβασης, σύμβαση ορισμένου χρόνου κλπ.

*Το δελτίο ανεργίας το προσκομίζετε μαζί με το χαρτί της ανανέωσης, που έχετε κάνει ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=637&Itemid=565&lang=el

Δικαιολογητικά αναπηρίας:

Για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο (με τη χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας).

Για όσους ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα τους ή/και ο σύζυγος, και έχουν ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω, τόσο για τη μητέρα όσο και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved