Αντζελίνα Τζολί: Μετά τη διπλή μαστεκτομή έκανε αφαίρεση ωοθηκών

Πριν μερικές ώρες οι New York Times δημοσίευσαν ένα κείμενο της Αντζελίνα Τζολί που είχε τίτλο: «Το ημερολόγιο ενός χειρουργείου».

Αντζελίνα Τζολί: Μετά τη διπλή μαστεκτομή έκανε αφαίρεση ωοθηκών

Πρόκειται για μια εξομολόγηση από καρδιάς για το πώς μετά τη διπλή μαστεκτομή που είχε υποβληθεί αποφάσισε να κάνει και αφαίρεση ωοθηκών.

Το κείμενό της ξεκινά με μία αναδρομή στο γιατί έκανε τη διπλή μαστεκτομή. Αναφέρει πώς η γιαγιά της, η μαμά της και η θεία της, πέθαναν από καρκίνο και ο κίνδυνος αν δεν έκανε την αφαίρεση ήταν μεγάλος. Επίσης αναφέρει και για όλο το στάδιο της ψυχολογικής της προετοιμασίας μπροστά στην υποχρεωτική εμμηνόπαυση που ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης, την έρευνά της για εναλλακτικές θεραπείες, τις συζητήσεις της με τους γιατρούς και τη διαδικασία καταγραφής των ορμονών της.

---------------sdfs

«Πριν από δύο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου, «η CA-125 είναι φυσιολογική» μου είπε και ανέπνευσα με ανακούφιση. Αυτό το τεστ μετράει την πρωτεΐνη στο αίμα και ο δείκτης καταγράφει τον καρκίνο των ωοθηκών. Αυτό το τεστ το κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου.

Αλλά δυστυχώς δεν στάθηκε εκεί, συνέχισε και μου είπε: «Υπάρχουν κάποιοι δείκτες που έχουν ανέβει και δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου». Για ένα λεπτό δεν είπα τίποτε. Ήθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου.

Άρχισα να φαντάζομαι πώς χιλιάδες γυναίκες νιώθουν καθημερινά όταν έρχονται αντιμέτωπες με τέτοια νέα. Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου να παραμείνει ήρεμος και δυνατός και ότι για κανέναν λόγο δεν θα επιτρέψω να μην ζω, θέλω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, θέλω να δω τα εγγόνια μου.

Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία, που έφτασε με αεροπλάνο σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις τόση διαύγεια. Γνωρίζεις ποιος είναι ο λόγος που ζεις και τι έχει πραγματικά σημασία. Είναι γαλήνιο!

Την ίδια μέρα πήγα να με δει η χειρούργος που κούραρε τη μητέρα μου. Τελευταία φορά την είχα δει όταν πέθανε η μητέρα μου, δάκρυσε και μου είπε, «Της μοιάζεις τόσο πολύ, είστε ίδιες» κατέρρευσα. Έπειτα χαμογέλασε η μία στην άλλη και μου είπε: «Ας τον αντιμετωπίσουμε»!

- Η ίδια περίμενε με υπομονή τα αποτελέσματα και ήξερε πώς αν ήταν κάτι σοβαρό τουλάχιστον θα τα προλάβαινε στα πρώτα στάδια. Μάλιστα αναφέρει πώς πέρασε πέντε μέρες μέσα σε σκοτοδίνη, παρακολουθώντας τους αγώνες ποδοσφαίρου των παιδιών της, δουλεύοντας, προσπαθώντας να μείνει ήρεμη.

«Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα και έδειξαν πως ήταν αρνητικά για καρκίνο ένιωσα τεράστια ανακούφιση, αν και λόγω ραδιενέργειας δεν μπορούσα να αγκαλιάσω τα παιδιά μου. Έπρεπε όμως να προχωρήσω στην αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπιγγών.

Έκανα την αφαίρεση με λαπαροσκόπηση και εντοπίστηκε ένας μικρός όγκος στις ωοθήκες, που δεν ήταν όμως κακοήθης. Δεν είναι εύκολο να πάρεις τέτοιες αποφάσεις. Αλλά είναι πιθανό να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου και να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας. Να ζητήσεις συμβουλές, να μάθεις τις εναλλακτικές, να κάνεις επιλογές που σου ταιριάζουν. Η γνώση είναι δύναμη».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved