Προσοχή γονείς: Μην ανεβάζετε καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο. Διαβάστε για ποιο λόγο

Όλο και περισσότεροι γονείς που έχουν προφίλ στα social media, ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους προκειμένου να μοιραστούν τις ευτυχισμένες στιγμές τους οι διαδικτυακοί τους φίλοι.

Προσοχή γονείς: Μην ανεβάζετε καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο. Διαβάστε για ποιο λόγο

Αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος καθώς οι παιδεραστές παραμονεύουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις που μία φωτογραφία μπορεί να υποστεί photoshop και αντί για το κορμί του παιδιού σας, οι «επιτήδειοι» να βάλουν το κορμί μίας πορνοστάρ. Αυτό έχει ως αντίκτυπο στην ψυχολογία του ίδιου σας του παιδιού που μπορεί να υποστεί χλευασμό από τους συμμαθητές στο σχολείο που ενδεχομένως μπαίνουν στο facebook των γονιών τους ή έχουν δικό τους στην εφηβεία.

Ο κύριος Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν. Ποια είναι αυτά;

«Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία).
Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved