Σοκ στην Αυστραλία. Γονείς δίνουν υπνωτικά χάπια στα παιδιά τους!

Πώς θα σας φαινόταν ακούγατε ότι κάποιοι γονείς στην Αυστραλία προμηθεύονται υπνωτικά χάπια για να κοιμίζουν τα παιδιά τους;

Σοκ στην Αυστραλία. Γονείς δίνουν υπνωτικά χάπια στα παιδιά τους!

Και όμως αυτή η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και δυστυχώς ξεπερνά κάθε λογική εξήγηση. Όση υπερένταση και αν έχει ένα παιδί, όσο δύσκολο και αν είναι να κοιμηθεί, κανένας γονιός δεν έχει το δικαίωμα να δίνει ναρκωτικές ουσίες στο παιδί για να έχει εκείνος το «κεφάλι του ήσυχο»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα CourierMail, γονείς στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αγοράζουν στο διαδίκτυο χάπια μελατονίνης, χωρίς ιατρική συνταγή και τα βάζουν στο γάλα των παιδιών τους για να κοιμηθούν τη νύχτα. Ο Αυστραλός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Κουίνσλαντ, Σον Ραντ ονόμασε ακραία και τρομακτική, αυτή τους την κίνηση.

«Τα χάπια μελατονίνης, τα χρησιμοποιούν συνήθως ενήλικες και μόνο για το jet lag που μπορεί να έχουν από κάποιο ταξίδι» και συνεχίζει, «Αυτά τα χάπια έχουν παρενέργειες όπως πονοκέφαλο, παρατεταμένη μέθη, διακυμάνσεις των ορμονών καθώς και έντονα όνειρα και εφιάλτες. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στο σώμα φυσικά από την επίφυση και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για να ρυθμίσει τον ύπνο. Είμαι τρομοκρατημένος από τη στιγμή που έμαθα ότι κάποιος βάζει τέτοιου είδους χάπια στο μπουκάλι ενός μωρού» είπε ο Δρ. Ραντ λυπημένος.

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι γονείς μπορεί να εξαντλούνται αλλά το να δίνουν στα παιδιά τους φάρμακα με άγνωστες παρενέργειες δεν είναι η απάντηση!».

Η μελατονίνη είναι μια ουσία που χορηγείται μόνο σε ενήλικες και μάλιστα μόνο με συνταγή γιατρού ενώ οι συσκευασίες μελατονίνης συχνά προειδοποιούν κατά της χρήσεως από παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved