Απίστευτο και όμως αληθινό. Επτά μαθήτριες έφυγαν για την 5ημερη εκδρομή τους και γύρισαν έγκυες!

Σύμφωνα με την Daily Mail, 28 κορίτσια μετέβησαν από τη Μπάνια Λούκα στο Σεράγεβο για 5νθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για να επισκεφθούν μουσεία και άλλα ιστορικά μνημεία.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Επτά μαθήτριες έφυγαν για την 5ημερη εκδρομή τους και γύρισαν έγκυες!

Ωστόσο επτά από αυτά τα κορίτσια, ηλικίας 13 και 14 ετών, φαίνεται πώς είχαν άλλα πράγματα κατά νου και έμειναν έγκυες κατά τη διάρκεια της σχολικής τους εκδρομής στη Βοσνία. Τώρα οι γονείς τους εξαγριωμένοι, ζητούν να μάθουν το λόγο της έλλειψης εποπτείας από τη μεριά των δασκάλων τους.

Όπως ανέφερε και η εφημερίδα Daily Mail, το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο. Στη Βοσνία, ο αριθμός των σεξουαλικά ενεργών κοριτσιών μεταξύ 13 και 15 ετών έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο Senad Mehmedbasic, γυναικολόγος από το Σεράγεβο, δήλωσε ότι η αυξανόμενη τάση στις εγκυμοσύνες στη Βοσνία είναι ανησυχητική. «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. Δεν γίνεται τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται για το σεξ στο... δρόμο και όχι στο σχολείο» και συνέχισε, «Είναι προφανές ότι τα παιδιά δεν έχουν επαρκείς γνώσεις σε θέματα υγείας και έτσι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους... δραστηριότητες, μη γνωρίζοντας τις συνέπειες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με το Κέντρο Κλινικής του Πανεπιστημίου του Σεράγεβο, 31 ανήλικα κορίτσια έγιναν μητέρες. Τέσσερα από αυτά ήταν μόλις 15 ετών, δέκα ήταν 16 ετών και δεκαεπτά από αυτά ήταν 17 ετών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved