11χρονο κορίτσι στην Κρήτη έγινε μητέρα!

Σοκ προκαλεί η είδηση που έγινε γνωστή μέσα από το Ράδιο Κρήτη , σήμερα το πρωί και που έχει να κάνει με μία 11χρονη Ρομά από τη Ρουμανία η οποία χθες το βράδυ γέννησε με καισαρική τομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

11χρονο κορίτσι στην Κρήτη έγινε μητέρα!

Η 11χρονη, που ακόμα κι η ίδια δεν έχει γνωρίσει καλά καλά τον κόσμο, καλείται τώρα να γνωρίσει καταστάσεις και συνθήκες που αναπόφευκτα θα την κάνουν να μεγαλώσει πριν την ώρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 11χρονη, με τη συνοδεία της μητέρας της, επισκέφθηκαν το ΠΑΓΝΗ χθες το βράδυ, καθώς η 11χρονη είχε έντονους πόνους στην κοιλιά. Πριν καλά καλά αρχίσουν να την εξετάζουν οι γιατροί, είχαν κιόλας μείνει με ανοικτό το στόμα, βλέποντας μπροστά τους μία 11χρονη να είναι ετοιμόγεννη.

Αφού της έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή, με το βρέφος, βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων να μεταφέρεται στην κλινική με τα πρόωρα, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή μαιευτικής και γυναικολογίας κ. Κωνσταντίνο Ρελάκη ο οποίος έκανε την καισαρική, η 11χρονη και η οικογένεια της δεν γνώριζαν ότι το ανήλικο κορίτσι είναι έγκυος μέχρι που έφτασε τους 7 μήνες κύησης οπότε και η κοιλιά είχε αρχίσει ήδη να φουσκώνει.

Η καισαρική ήταν ο μόνος τρόπος για να γεννήσει η 11χρονη είπε ο κ. Ρελάκης καθώς αυτό είναι που προβλέπει η ιατρική για την ηλικία αυτή και συμπλήρωσε πως το μικρότερο κορίτσι που έχει δει ο ίδιος να γεννάει, ήταν 14 ετών. Ωστόσο για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα του νησιού έκανε λόγο και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης ο οποίος σχολίασε πως τα ερωτήματα που εγείρει η συγκεκριμένη υπόθεση, θα απαντηθούν από την ανάκριση που θα διενεργηθεί.

Η είδηση που από το πρωί έχει αρχίσει να κάνει το γύρο της Ελλάδας, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό πολλές αντιδράσεις και σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, έχει ήδη ενημερωθεί η Εισαγγελέας Ανηλίκων ο οποίος θα ερευνήσει το θέμα. Η υπόθεση διώκεται αυτεπάγγελτα, εφόσον το κορίτσι είναι κάτω των 12 ετών άρα υπάρχει αποπλάνηση ανηλίκου και η διαδικασία προβλέπει το σχηματισμό της ποινικής δικογραφίας.

Τέλος να πούμε ότι το μωρό έχει δηλωθεί ως αγνώστου πατρός, με τις φωνές από τις Άγιες Παρασκιές όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένεια, να λένε ότι πίσω από την εγκυμοσύνη της μικρή, δεν αποκλείεται να κρύβεται ένα δράμα.

Ακούστε τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής κ. Ρελάκης που έκανε την καισαρική τομή στην 11χρονη.
{youtube}lNa2jKLsPS8{/youtube}

Ακούστε τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκος Χαριτάκης
{youtube}TPJslXwb-Jk{/youtube}

Πηγή: http://www.ekriti.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved