Ξεκινά η δωρεάν χορήγηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύνδεσης ίντερνετ!

Την άμεση προώθηση του προγράμματος που θα παρέχει δωρεάν Ίντερνετ για ένα χρόνο καθώς και βασικό εξοπλισμό πρόσβασης σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος σε συγκεκριμένες περιφέρειας ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Ξεκινά η δωρεάν χορήγηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύνδεσης ίντερνετ!

Ο κ. Δασκαλακης προσκάλεσε, τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους καθώς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορική διάθεση εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών σε δημόσια διαβούλευση για τη νέα αυτή δράση που έχει τίτλο «Ψηφιακή Αλληλεγγύη».

Η συγκεκριμένη δράση θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης,έχουν υποστεί σοβαρές εισοδηματικές απώλειες, να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, και θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται στις συνεργαζόμενες με τη δράση επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:

- να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ευρυζωνική (σταθερή ή κινητή) σύνδεση στο διαδίκτυο μέχρι την 31/10/2015

- να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

- να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υποστήριξη στο χώρο τους για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και για τη χρήση βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της διαβούλευσης αλλά και την αίτηση συμμετοχής εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved