Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων γονέων δόθηκε σήμερα από την ΕΕΤΑΑ καθώς έγιναν γνωστά τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς και η τελική τοποθέτηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα εδώ!

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, όλες οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς (σύνολο περίπου 89.000 δικαιούχοι) αναμένεται να καλυφθούν. Μετά τα οριστικά αποτελέσματα ακολουθεί η διαδικασία εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς που αναμένετε να είναι η ίδια με πέρυσι Εγγραφές Τέκνων στις Δομές - Εντολή Τοποθέτησης - Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) Κατόπιν της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων, η ΕΕΤΑΑ θα αποστείλει στον Ανάδοχο Φορέα:

α) «Εντολή τοποθέτησης» για κάθε τέκνο ωφελούμενης μητέρας σε δύο (2) αντίτυπα, η οποία είναι αυστηρά προσωπική, δεν μεταβιβάζεται, δεν εκχωρείται, ούτε πωλείται. Το πρωτότυπο της «Εντολής Τοποθέτησης» θα χορηγείται στη μητέρα ενώ το αντίγραφο, το οποίο θα φέρει την υπογραφή της μητέρας, θα τηρείται στη δομή.

β) Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) των ωφελουμένων μητέρων της Δομής, το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτική κατάσταση των μητέρων, τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους, τα ονόματα των εγγεγραμμένων τέκνων τους καθώς και η κατηγορία θέσης αυτών.

γ) Κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας των ωφελουμένων μητέρων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής των τέκνων τους.

Η Δομή οφείλει να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τις ωφελούμενες από το Πρόγραμμα μητέρες προκειμένου να προσέλθουν στη Δομή, να παραλάβουν το ανάλογο αντίτυπο της «Εντολής Τοποθέτησης» και να εγγράψουν το τέκνο τους, το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου. Έπειτα προχωρά στις εγγραφές των τέκνων των ωφελουμένων και συγκεντρώνει τις υπογραφές των ωφελούμενων στο Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης του μηνός Σεπτεμβρίου, βάσει των εγγραφών που θα κάνει.

Η διαδικασία θεωρείται περαιωμένη κατόπιν καταχώρησης των σχετικών εγγραφών στα αντίστοιχα βιβλία παρουσιών που οφείλει κατά την ισχύουσα νομοθεσία να τηρεί η Δομή. Εγγραφές για τις οποίες δεν έχει γίνει ανάλογη καταχώρηση στα τηρούμενα βιβλία της Δομής, είναι άκυρη.

Σε περίπτωση, που μία μητέρα εγγράψει το παιδί της στη Δομή αλλά δεν δύναται να παρακολουθήσει τον πρώτο μήνα ή κάποιο μήνα του σχολικού έτους, η θέση δεν αναπληρώνεται εφόσον η ωφελούμενη μητέρα καταθέσει στη Δομή Υπεύθυνη Δήλωση αναφερόμενη στους λόγους απουσίας του τέκνου της και ότι επιθυμεί να ωφεληθεί των υπηρεσιών της δομής στη συνέχεια.

Ο Φορέας οφείλει άμεσα να ενημερώσει εγγράφως την Ε.Ε.Τ.Α.Α και να επισυνάψει την υπεύθυνη δήλωση της μητέρας. Στην περίπτωση αυτή, η μητέρα δεν υπογράφει το Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) κατά το μήνα ή τους μήνες απουσίας του τέκνου της και θα υπάρχει μείωση των προβλεπόμενων ανθρωπομηνών φύλαξης.

Ο Ανάδοχος υποχρεούται σε διάστημα λιγότερο των δέκα (10) ημερών να ενημερώσει εγγράφως την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τη μη προσέλευση των ωφελούμενων μητέρων κατά το μήνα Σεπτέμβριο στη Δομή, προκειμένου να αναπληρωθούν άμεσα οι κενές θέσεις από επιλαχούσες μητέρες. Το Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) θα αποτελεί απόδειξη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα θεμελιώνει τη δαπάνη για την πληρωμή του Φορέα εκ μέρους της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και θα πρέπει το πρωτότυπο να αποστέλλεται κάθε μήνα στις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Γραφείων της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved