ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ 2014: Νέες οδηγίες για την αίτηση

 Η ΕΕΤΑΑ δίνει νέες οδηγίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά σχετικά με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ.

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ 2014: Νέες οδηγίες για την αίτηση

Ειδικότερα οι οδηγίες της ΕΕΤΑΑ αφορούν την υποχρέωση επικύρωσης της κάρτας ανεργίας για τις άνεργες μητέρες τον υπολογισμό επιδομάτων στο εισόδημα, αλλά και ποιες βεβαιώσεις είναι απαραίτητες.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1551/2.7.2014

1. Σύμφωνα με την σελίδα 34 της παραγράφου 2.1.1. του Άρθρου 2, το συνολικό εισόδημα αφορά στο ποσό που αναγράφεται στην πέμπτη σειρά του πίνακα Γ.2. της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου. Από το ποσό αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη, δηλαδή αφαιρείται, το εξωιδρυματικό επίδομα τυφλών, το επίδομα πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ και η αποζημίωση απόλυσης, μόνον όταν αυτά έχουν υπολογισθεί στα αυτοτελώς φορολογημένα ποσά - με την προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών / επίσημων βεβαιώσεων.

2. Για τη μισθωτή ζητούνται: α) βεβαίωση εργοδότη και β) αναγγελία πρόσληψης. Σε περίπτωση που το δεύτερο έγγραφο έχει απολεσθεί ή είναι αδύνατον να βρεθεί, τότε ο αιτών γονέας θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση περί αδυναμίας προσκόμισης του σχετικού εγγράφου, με το λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να προσκομισθεί, συνοδευόμενη με άλλο ισοδύναμο έγγραφο, π.χ. αντίγραφο της σύμβασης εργασίας, αντίγραφο της κατάστασης του προσωπικού του εργοδότη, η οποία κατατίθεται στο Υπουργείο Εργασίας και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του προσωπικού.

3. Κατόπιν ερωτημάτων που ετέθησαν υπόψη μας διευκρινίζουμε ότι, επειδή η κάρτα ανεργίας δεν αποτελεί έγγραφο προς επικύρωση αλλά έντυπο, μπορεί να προσκομίζεται με απλή, ιδιαιτέρως ευκρινή, φωτοτυπία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved