Μάθε γιατί νιώθουμε λιγούρες στην εγκυμοσύνη!

Είναι απο εκείνες τις μέρες που σας πιάνει λιγούρα περίπου στις 12 το βράδυ. Ξυπνάτε τον σύντροφό σας και του ζητάτε μάνγκο παγωτό με πατατάκια πάπρικα. Ο δόλιος παρόλα αυτά σηκώνετε να πάει να σας φέρει αυτό που επιθυμείτε. Πριν ξεκινήσει όμως πείτε του πως υπάρχει μια νέα επιστημονική τεκμηρίωση που δικαιολογεί τις λιγούρες σας τώρα που είστε έγκυος!

Μάθε γιατί νιώθουμε λιγούρες στην εγκυμοσύνη!

Οι ορμόνες μιας γυναίκας μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω και να σας κάνουν να λατρεύετε φαγητά που πριν συχαινόσασταν, να κάνετε τρελούς συνδυασμούς γεύσεων, να τρώτε πολλά καυτερά αλλά και να μην έχετε καθόλου όρεξη για τα αγαπημένα σας φαγητά. Η γεύση επηρεάζεται απο τις ορμονικές αλλαγές που προκαλεί μια εγκυμοσύνη αλλά και απο το σάλιο, που μπορεί η σύστασή του λόγω κύησης να αλλάξει. Σε αντίθεση με την όσφρηση της εγκυμονούσας που την μετατρέπει σε «λαγωνικό»!

Η αίσθηση πείνας και αναζήτησης φαγητού μπορεί να είναι και το όπλο του οργανισμού που προσπαθεί να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ιχνοστοιχείων και μετάλλων που μπορεί να χρειάζονται για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου! Για παράδειγμα όταν μια έγκυος γυναίκα νιώθει λιγούρα για κάποιο γαλακτοκομικό μπορεί να έχει έλλειψη ασβεστίου. Ή όταν θέλει κάτι γλυκό να φάει μπορεί να έχει πεσμένο ζάχαρο!

Οι λιγούρες αποτελούν ένα συχνό και αθώο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στο φαγητό για να χαλαρώσουν απο το στρες και κάποιες άλλες χρησιμοποιούν ως άλλοθι το φαγητό για να απολαμβάνουν χωρίς ενοχές κάποιες «απαγορευμένες» τροφές. Προς γνώση λοιπον, ο παλιός μύθος που μας έλεγαν οι γιαγιάδες ότι «πρέπει να τρώμε για δυο» έχει καταρριφθεί.

Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια, σε μέταλλα, σίδηρο, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, οι διατροφικές ανάγκες μια εγκύου θα περιοριστούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved