«Απόδραση από τον Άρη»: Διαδραστικά διήμερα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στο πλανητάριο

Για έκτη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τα θερινά «Διαδραστικά Διήμερα» τα οποία περιλαμβάνουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές που αποφοίτησαν από την Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και από την A΄ Γυμνασίου.

«Απόδραση από τον Άρη»: Διαδραστικά διήμερα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στο πλανητάριο

Στα φετινά Διήμερα με θέμα «Απόδραση από τον Κόκκινο Πλανήτη» τα παιδιά θα μεταφερθούν στο έτος 2030 και στην πρώτη ανθρώπινη αποικία στον πλανήτη Άρη, ως μέλη διεθνούς επανδρωμένης αποστολής.

Οι επίδοξοι άποικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη και γι' αυτό θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του πλανήτη. Στη διάρκεια της αποστολής τους όμως, ενημερώνονται για μία μεγάλη καταστροφή που απειλεί την αποικία τους, με συνέπεια να πρέπει να αποδράσουν από τον Άρη για να σωθούν.

Τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές αρχές της μηχανικής, της ρομποτικής και της πυραυλικής μέσα από κατασκευές, εργαστήρια και πειράματα. Την τελευταία ημέρα του διημέρου, στην τελετή λήξης, οι γονείς θα παρακολουθήσουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, στον οποίο τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τις κατασκευές που δημιούργησαν τα ίδια για να αποδράσουν από τον Άρη.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διήμερων είναι οι εξής: 16-17 Ιουνίου, 19-20 Ιουνίου, 23-24 Ιουνίου, 26-27 Ιουνίου, 30 Ιουνίου- 1 Ιουλίου, 3-4 Ιουλίου, 7-8 Ιουλίου, 10-11 Ιουλίου, 14-15 Ιουλίου και 17-18 Ιουλίου (ώρα άφιξης: 8:30 πμ).

Το κόστος ανά παιδί είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα απαραίτητα υλικά γι' αυτές. Σε κάθε διήμερο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 20 παιδιά.

Για τη συμμετοχή απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9469681 (όπου δίνονται επίσης περισσότερες πληροφορίες) ή στο email diadraseis@eugenfound.edu.gr, καθώς και η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου και η αποστολή του στο fax 210 9430171.

Γονείς προλάβετε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας! Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved